Meniu
Search
x

Rafila: "Capacitatea de testare trebuie să crească în România la 100.000, zilnic"

Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, a precizat că țara noastră trebuie să depășească 100.000 de teste pentru coronavirus zilnic. Potrivit medicului, există unele probleme la laboratoare, din cauza zilelor de weekend, când se lucrează mai puțin.

De Cristian Ionescu la 05.11.2020, 20:32
  • Rafila este de părere că România ar trebuie să depășească o sută de mii de teste pe zi
  • El spune că exista o problemă și cu laboratoarele, care au activitate redusă în weekend.

Alexandru Rafila: "La situaţia actuală din România capacitatea de testare trebuie să crească substanţial. Părerea mea este că trebuie să putem să testăm între 80.000 şi 100.000 zilnic, adică să depăşim chiar jumătate de milion de teste efectuate în cursul unei săptămâni, iar acest lucru trebuie făcut permanent. Există însă probleme legate de funcţionarea unor laboratoare, mai ales în zilele de week-end, când se lucrează mai puţin. Mai mult, avem o problemă legată de proporţia de teste pozitive din totalul testelor efectuate. Gândiţi-vă că duminică am avut 40%, acum, în fiecare dintre zilele care au urmat, avem undeva între 25 şi 28%”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 5 noiembrie 2020, că au fost înregistrate 9.714 cazuri de infectări cu SARS CoV-2 şi 121 morţi, în ultimele 24 de ore.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Rafila: "Capacitatea de testare trebuie să crească în România la 100.000, zilnic"

Breaking News

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza...

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă"