Antena Meniu Search
x

Video Rata de infectare în București este în continuă creștere. Când ne putem aștepta la noi restricții impuse de autorități

Capitala a depăşit incidenţa de 5 infectări la mia de locuitori. Suntem deja de câteva zile în scenariul roşu, iar asta înseamnă că au fost reintroduse o serie de măsuri pentru a combate răspândirea coronavirusului. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.01.2022, 21:20

Vezi și

Dacă ne uitam la harta întregii ţări, județe precum Suceava, Timiș, Brașov și Ilfov sunt în aceeași situatie de scenariu roșu, iar Clujul a depășit deja pragul de 7 cazuri la mia de locuitori. Legea in vigoare prevede acum doar regulile pentru scenariul rosu, pe care le respectăm deja cu toții. Masca de protecție și reducerea capacității la 30% pentru restaurante, cinematografe, spectacole sau competiții sportive.

În schimb, școlile rămân deschise indiferent de rata incidenței. 

În cazul în care pragul infectărilor crește exponențial, ne putem aștepta ca autoritatile să stabilească noi reguli de funcţionare. 

Aproape 300 de copii depistați cu COVID-19 în două zile, în Timiș

Aproape 300 de copii din judeţul Timiş au fost identificaţi pozitiv cu COVID-19, în ultimele două zile, potrivit raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică. La nivelul judeţului sunt active şi 10 focare de coronavirus, dintre care patru sunt în şcoli din Timişoara, iar unul la Spitalul de Copii. 

Potrivit DSP Timiş, sâmbătă, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, 157 de persoane sub 18 ani, iar duminică alte 141 de persoane sub 18 ani. În total, numai în ultimele două zile, 298 de minori au fost identificaţi pozitiv cu SARS CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Rata de infectare în București este în continuă creștere. Când ne putem aștepta la noi restricții impuse de autorități