Video

Remedii pentru mahmureală - ciorba acră și zeama de varză

De Redactia Observator.
Publicat: 31.12.2020, 18:12.
Actualizat: 31.12.2020, 18:12

Noaptea de Revelion înseamnă pentru mulţi dintre noi distracţie şi voie bună. Pentru alţii înseamnă mese bogate îmbibate în alcool, iar consecinţele se văd abia a doua zi. Senzaţia de greaţă, starea de moleşeală şi durerile de cap sunt câteva dintre simptomele de mahmureală pe care aceştia le pot resimţi în prima zi din noul an. Pentru o revenire rapidă există însă câteva remedii naturale.

În localitatea Deleni, judeţul Mureş, mahmureala şi indigestia se tratează cu metode 100% naturale.

Un pahar de ţuică de prune, o moare ceva, ciorba acră

Ciorba acră şi un pahar de zeamă de varză sunt cele mai bune leacuri împotriva mahmurelii, spun bătrânii satului. Le folosesc cu succes de când se ştiu, atunci când mesele bogate în grăsimi şi stropite din pline cu alcool îşi spun cuvântul.

De când mă ştiu, aşa merge ciroba acră, după Revelion. Mai ales dacă este făcută cu moare. Aşa zicem noi la zeama de varză.

Doamna Cornelia pregăteşte ciorba cu câteva zile înainte de Revelion, iar reţeta nu e deloc complicată. Este acrită apoi cu zeamă de varză, oţet sau bulion, după preferinţe. Cine doreşte poate adăuga şi smântână la servire.

Pentru cei care întrec măsura, ciorba s-ar putea să nu îşi facă efectul. Aşa că pe masă se aşază şi cană cu zeamă de varză.

Medicii spun însă că nu există soluţii miraculoase pentru mahmureală. Recomandat este să fim cumpătaţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.