Meniu
Search
x

Resurse medicale irosite pe bolnavi închipuiţi, în plină epidemie de coronavirus

Frustrare enormă pentru medicii de pe ambulanţe, în plină epidemie de coronavirus. Chiar şi în aceste momente, primesc numeroase apeluri de la bolnavi închipuiţi.

De Redactia Observator la 30.03.2020, 12:39
Vezi și

Frustrare enormă pentru medicii de pe ambulanţe, în plină epidemie de coronavirus. Chiar şi în aceste momente, primesc numeroase apeluri de la bolnavi închipuiţi.

Mai grav este că pentru a interveni, trebuie să poarte echipamente de protecţie. Vorbim de echipamente rare, care se irosesc atunci când ambulanţierii merg să consulte un pacient care suferă doar de o durere de cap.

Așa trebuie să se echipeze asistenții şi medicii de pe ambulanţă la fiecare apel suspect la 112. Ei sunt primii care intră în contact cu suspecții de COVID. Însă sunt multe cazuri în care constată că "pacientul" inventează o urgenţă, iar în realitate problema este minoră.

Mihail Gheorghe, manager Ambulanța Dâmbovița: Aş vrea să fac un apel de conştientizare a populaţiei, să nu mai sune la 112 decât în cazurile în care necesită acest lucru. Sunt persoane care abuzează de 112. Când ajungi acolo cer ori o aspirină, chiar dacă sunt lucruri banale, ori mai nimic.

Orice apel nejustificat înseamnă un costum de protecţie irosit pentru ambulanţieri. În condiţiile în care astfel de echipamente sunt rare.

Ion Dorin Maier, director medical: Dispeceratul îi întreabă când afirmă că au temperatură, cât aveţi, ca să aibă o informaţie precisă şi, deseori, răspunsul este "nu ştiu, că n-am termometru". Păi şi atunci de unde ştiţi asta? "Simt că îmi arde faţa"

Stresul la care este supus personalul medical este crescut în această perioadă, medicii şi asistentele fiind cei mai expuşi la infectarea cu noul virus. Cu atât mai mult, oamenii ar trebui sa se gândească de două ori înainte să ceară ajutor nejustificat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Resurse medicale irosite pe bolnavi închipuiţi, în plină epidemie de coronavirus