Antena Meniu Search
x

Situație critică în Capitală: Spitalele sunt în pragul colapsului. La Colţea s-au cumpărat citostatice pe datorie, bolnavii sunt disperaţi

Situație critică în București: spitalele nu mai au bani și sunt în pragul colapsului. Trei spitale din subordinarea Primăriei Generale au anunţat deja că ar putea intra în incapacitate de plată. 

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 13:57

Vezi și

Mai multe programe de sănătate naţională sunt în pericol. La Spitalul Colţea, managerul spune că programul oncologic naţional este în pericol, pentru că a fost nevoit să cumpere citostaticele pe datorie deoarece are mai multe facturi neachitate către furnizorii de medicamente. Bolnavii spun că nu şi-ar permite să plătească tratamentele din banii proprii.

La Victor Gomoiu nu există suficienţi bani pentru plata salariilor cadrelor medicale şi nici pentru plata facturilor la utilităţile curente. Sunt şi alte spitale care au probleme. De exemplu, la Spitalul Foişor, Programul Naţional de Proteze este în pericol şi din cauza faptului că au crescut costurile cu 35% faţă de anul trecut. Sunt probleme şi din cauza ordonanţei de austeritate (măsurile fiscal bugetare adoptate adoptate pe 26 septembrie 2023) pentru că există un şantier care nu poate fi finalizat la 31 decembrie aşa cum era în plan, iniţial, deoarece nu pot fi decontate toate cheltuielile.

Tot din cauza OUG de austeritate au de suferit şi cei de la Colentina şi Marius Nasta, unde jumătate din secţia ATI nu este funcţională pentru că s-au făcut cheltuieli, iar cele suplimentare nu pot fi decontate. Surse guvernamentale au declarat pentru Observator că se încearcă în Guvern rezolvarea acestei crize sanitare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Situație critică în Capitală: Spitalele sunt în pragul colapsului. La Colţea s-au cumpărat citostatice pe datorie, bolnavii sunt disperaţi