SONDAJ: Credeţi că ne vom confrunta cu cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus?

De Redactia Observator.
Publicat: 28.01.2021, 17:04.
Actualizat: 28.01.2021, 17:34

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, supercontagioasă, îi îngrijorează pe specialişti, care se tem că ne aşteaptă un nou val al pandemiei, unul care va fi mai puternic decât primele două.

Pacient tratat de coronavirus în secţia de Terapie Intensivă

Pacient tratat de coronavirus în secţia de Terapie Intensivă

Shutterstock

Până astăzi, avem doar 8 cazuri de infectare cu noua tulpină în România, însă doar 3 fac parte din acelaşi focar. Temerea este că avem de-a face deja cu o răspândire comunitară, având în vederă că unul dintre cazuri este în Giurgiu, iar altul în Suceava, două oraşe aflate la mare distanţă.

În luna ianuarie, am avut sub 5.000 de cazuri de coronavirus pe zi, însă specialiştii spun că ar putea fi doar liniştea dinaintea furtunii, una care să înceapă în martie şi să ducă la depăşirea recordului de 10.269 de cazuri într-o zi, cât am avut pe 18 noiembrie 2020.

Vestea bună este că vaccinurile Pfizer şi Moderna s-au dovedit eficiente împotriva noii tulpine, super-contagioasă.

Vă invităm să răspundeţi la sondajul de mai jos dacă ne vom confrunta cu un nou val al pandemiei şi cât de gravă va fi situaţia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Credeţi că ne vom confrunta cu cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus?

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.