Antena Meniu Search
x

Trei noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus. Două dintre ele sunt din focarul de la Şcoala 28

Au apărut trei noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, două dintre ele fiind în legătură cu focarul de la şcoala 28, iar al treilea caz este la o femeie carantinată la domiciliu.

de Monica Palade

la 27.01.2021, 16:49

Vezi și

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul Guvernului. 

Două dintre cazuri sunt la persoane din focarul de la Şcoala 28 din Bucureşti, iar un caz este nou. Cel de-al treilea caz este la o femeie, carantinată la domiciliu şi care se simte bine.

Până acum au fost confirmate în total 8 cazuri de infectare cu noua tulpină. 

Al cincilea caz de infectare cu noua tulpină de Covid: Un bărbat de 69 de ani din Constanţa

Un nou caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, al cincilea, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, un pensionar din Constanța. 

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată.

La începutul anului, primul caz

Noua mutaţie a virusului SARS-Cov-2, care face ravagii în Barea Britanie, a fost confirmată pentru prima dată în România, pe 8 ianuarie. Analiza probelor pentru tânăra testată la Institutul Matei Balș a indicat prezenţa noii tulpini Covid, mult mai contagioasă.

Analiza probelor pentru pacienta testată la Matei Balş a fost finalizată, rezultând prezenţa noii tulpini de SARS-Cov-2, prezentă şi în Marea Britanie. Tânăra din Giurgiu nu a călătorit peste hotare.

Încă două cazuri de infectare cu noua tulpină, depistate la Matei Balş

Două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută au fost depistate la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Ambele cazuri sunt din București şi nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Încă un caz la Suceava

Noua tulpină de coronavirus a fost identificată şi la Suceava - primul judeţ grav afectat de pandemie. Mutaţia a fost descoperită în urma secvențierilor efectuate la Universitatea "Ștefan cel Mare". Proba biologică a fost recoltată acum o săptămână de la un pacient care a fost recent în Marea Britanie. Una dintre caracteristicile periculoase ale noii tulpini este aceea că rezultatele testului PCR la coronavirus pot fi fals-negativ. Asta înseamnă o rată mai mare de transmitere a virusului, din cauza liberei circulații a persoanelor infectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Trei noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus. Două dintre ele sunt din focarul de la Şcoala 28