Meniu
Search
x

Un pacient nu ar fi primit tratament la un spital din Gorj până când rudele nu i-au cumpărat glucoză şi ser fiziologic

Acuzaţii grave la un spital din Gorj! Rudele unui bătrân spun că omul nu a fost operat până nu au cumpărat ser fiziologic şi glucoză.

De Redactia Observator la 15.05.2019, 16:56
Vezi și

Acuzaţii grave la un spital din Gorj! Rudele unui bătrân spun că omul nu a fost operat până nu au cumpărat ser fiziologic şi glucoză. Situaţia revoltătoare a ajuns şi la urechile ministrului sănătăţii, care a trimis imediat corpul de control ca să afle ce s-a întâmplat. Mai ales că, în cazul în care spitalul nu are anumite substanţe sau medicamente, oamenii primesc un document parafat, pentru ca să poată deconta totul, ulterior.

"Clorură de sodiu, zece bucăţi şi glucoză, şase bucăţi". Este doar unul dintre multele bonuri de la medicamentele pe care, spune femeia, a fost nevoită să le cumpere pentru ca bunicul ei să fie tratat corespunzător.

Nepoata bătrânului: Din prima zi în care a fost internat, am primit pe astfel de fiţuici, necesarul de medicamentaţie. Zilnic primeam de la diverse asistente aceste bileţele.

Bunicul de 91 de ani a ajuns la spital de urgenţă în data de 12 aprilie. Diagnosticul a fost de peritonită. Pentru operaţie, familia spune că a fost nevoită să cumpere ser fiziologic şi glucoză. După câteva zile, omul a fost lăsat acasă. Din cauza vârstei, au apărut complicaţiile.

Nepoata bătrânului: Ne-am întors după o zi cu eviscerare totatală a operaţiei. A stat în blocul operator până am reuşit noi să aducem din Târgu Jiu serul fiziologic şi glucoza necesare intervenţiei.

Constantin Târziu, manager, Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti: Nu e frumos ce s-a întâmplat, e regretabil. Că mai cumpără oamenii medicamente. Dar nu ser şi glucoză! Şi am discutat cu doctorii respectivi. Vom da noi înapoi banii aparţinătorului pentru ce a cumpărat.

Situaţia nu ar fi însă una izolată.

Nepoata bătrânului: După ce am stat în jur de trei ore în curtea spitalului am fotografiat diverse persoane care efectiv cărau cu plasele şi cutiile serul şi glucoza. Într-una din zile am întâlnit acolo un prieten care era internat. Ne povestea cum în salonul lui era un bătrân care nu avea aparţinător şi nici bani şi nu i se administra niciun fel de tratament şi atunci a decis el să-i cumpere tratamentul bătrânului. Asta a fost ceea ce ne-a determinat să facem aceste sesizări.

Daniel Şurlea, director CAS Gorj: Spitalele au obligaţia să asigure pe perioada internării toate medicamentele şi investigaţiile paraclinice. Există şi posibilitatea ca pacientul să cumpere medicamentele, dar numai în baza unui document medical. Şi primeşte banii înapoi de la unitatea sanitară.

Sorina Pintea, ministrul sănătăţii: Este inadmisibil acest lucru. Eu, personal, nu tolerez acest tip de comportament, bileţele puse în mâinile pacienţilor.

Conducerea spitalului a început o anchetă internă. În acest caz, şi Casa de Asigurări Gorj s-a autosesizat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Un pacient nu ar fi primit tratament la un spital din Gorj până când rudele nu i-au cumpărat glucoză şi ser fiziologic