Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Studiu alarmant: generaţia care e cea mai predispusă la cancer. Factorii cauzatori depind exclusiv de noi

Generaţia X este cea mai predispusă la cancer! O arată cel mai nou studiu făcut în colaborare de medici specialişti americani şi italieni.

de Redactia Observator

la 22.06.2024 , 14:29

Cei născuţi între 1965 şi 1980, Generation X, sunt mult mai predispuşi la cancere decat părinţii lor, celebrii baby boomers si bunicii lor, care nu au nici măcar un apelativ general pentru întreaga generaţie. Femeile din Genetraţia X sunt mai predispuse să dezvolte cancer de tiroidă, de rinichi, de colon, precum şi limfom non-Hodkin şi leucemie. Foarte interesant, din cauza schimbărilor din industrie şi a testului, a screeningului Papanicolau incidenţa cancetului pulmonar şi a celui de col uterin scade!

Tendinţa acestor cifre e clară. De creştere!

Bărbaţii Generaţiei X sunt mai predispuşi la neoplasme de tiroidă, prostată, colon şi rect dar scade incedenţa celor de plămâni, ficat şi a limfomului non-Hodkin. Factorii de risc sunt: sedentarismul, obezitatea, abuzul de ţigări şi alcool. Aceştia sunt factori care depind exclusiv de noi. Din păcate, şi poluarea mediului cu diverse substanţe cancerigene e responsabilă pentru până la 10 % de cazurile de cancer.

Vezi și

Concluzia? Veştile nu sunt din cele mai bune pentru Generaţia Z, Generaţia Y sau pentru Mileniali. Tendinţa acestor cifre e clară. De creştere! Cele mai bune arme împotriva acestui fenomen rămân analizele anuale şi vizitele regulate la medic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Sanatate » Studiu alarmant: generaţia care e cea mai predispusă la cancer. Factorii cauzatori depind exclusiv de noi