Antena Meniu Search
x

Curs valutar

STUDIU: Motivul pentru care românii aleg să mănânce gustări între mese

Pofta este principalul motiv pentru care românii aleg să mănânce gustări între mese, potrivit unui studiu. 

de Angela Bertea

la 16.10.2024 , 09:01

Potrivit studiului, pentru 65 la sută dintre români pofta este motivul principal pentru care aleg să consume gustări între mese. Însă acestea sunt consumate și din alte motive. Spre exemplu, 31 % spun că iau gustări între mese din dorinţa de a obţine mai multă energie, iar 28 la sută declară că -pentru a-și potoli foamea.

Totodată, 39% dintre români obișnuiesc să consume în fiecare zi gustări, iar 41% le aleg de câteva ori pe săptămână.

Dacă e să vorbim despre gustările preferate, ei bine, cele mai populare sunt cele dulci, urmate de cele sărate apoi cele sănătoase, mai arată studiul.

Vezi și

Pentru a le avea la îndemână, 60% dintre români își trec gustările pe listă atunci când merg la cumpărături, în vreme ce 40% le iau spontan sau din impuls. De asemenea, cei mai mulţi preferă să le achiziționeze de la supermarketuri și hypermarketuri doar 20% le cumpără din magazinele aflate in preajma, in apropierea lor.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Sănătate » STUDIU: Motivul pentru care românii aleg să mănânce gustări între mese