Antena Meniu Search
x

Surse Observator: România trimite bolnavi de Covid în Ungaria. Câteva sute de pacienţi vor fi transferaţi în ţara vecină

Sufocată de valul 4 al pandemiei, România cere ajutor din afară. Astfel, ţara noastră va trimite în Ungaria câteva sute de pacienţi.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 16:24

Vezi și

Conform surselor Observator, pacienţii vor fi transferaţi pe cale terestră, cu ambulanţele, într-un spital din Ungaria, aflat foarte aproape de graniţă. Pacienţii vor fi trataţi şi îngrijiţi atât de cadre medicale din România, cât şi din Ungaria.

Tot conform surselor Observator, oficiali din cadrul Ministerului de Interne, precum şi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe fac toate demersurile şi pregătesc cadrul legal şi tehnic prin care se poate implementa procesul de transfer.

Ungaria s-a oferit să ajute România în tratarea pacienţilor Covid

Ungaria a anunţat încă de joi seară, prin intermediul ministrului de Externe, că este pregătită şi dispusă să ofere ajutor României.

"Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend", a fost răspunsul Ministerului de Externe ungar, la o întrebare adresată de jurnaliştii Agerpres. Oficialii de la Budapesta au mai precizat că au demarat deja discuţiile cu autorităţile de la Bucureşti pentru stabilirea paşilor concreţi ce urmează să fie făcuţi în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Surse Observator: România trimite bolnavi de Covid în Ungaria. Câteva sute de pacienţi vor fi transferaţi în ţara vecină