Antena Meniu Search
x

Tânăr din Alba, mort la UPU din cauza unor dureri de gât: 'A aşteptat o oră în Triaj'

Un tânăr în vârstă de 37 de ani, din satul Şard (Alba), şofer profesionist, s-a stins din viaţă la UPU Alba Iulia din cauza unor dureri de gât.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 25.01.2020, 11:20

Tânăr din Alba, mort la Urgenţe
Tânăr din Alba, mort la Urgenţe din cauza unor dureri de gât - Arhivă

Un tânăr în vârstă de 37 de ani, din satul Şard (Alba), şofer profesionist, s-a stins din viaţă la UPU Alba Iulia din cauza unor dureri de gât.

Totul s-a întâmplat joi după-amaiză, 23 ianuarie 2020, atunci când bărbatul s-a plâns familiei că îl doare gâtul şi că i s-au umflat amigdalele.

Potrivit rudelor, tânărul luase un Nurofen şi un Ospamox, medicamente pe care le mai luase şi înainte şi nu era alergic la ele.

În jurul orei 15.00, bărbatul a mers la un vecin şi i-a spus că i s-a inflamat gâtul, iar acesta i-a recomandat să meargă la Urgenţe.

Pe acelaşi subiect

După alte câteva ore, în jurul orei 19.00, tânărul a mers pe picioarele lui, însoţit de soţie şi de un cumnat, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba Iulia.

Acolo, soţia tânărului a explicat că, în ciuda durerilor de care suferea, soţul ei a fost lăsat să aştepte mai bine de o oră până să fie consultat de un medic.

Tânăr mort la UPU Alba Iulia, la două ore de la internare

Soţia tânărului din Şard a explicat că au aşteptat în Triaj până în jurul orei 20.00, iar după o altă oră, un medic a anunţat-o că soţul ei a murit, notează abnews.ro.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Alba Iulia, pacientul a fost preluat la ora 19.35, iar iniţial i-a fost administrată adrenalină hemisuscinat, însă nu a răspuns la tratament.

În următoarele zeci de minute, cinci medici au încercat să îl intubeze şi chiar au efectuat o traheostomie pentru a-l putea ajuta să repire.

Din nefericire, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare, care au durat aproximativ 40 de minute, au fost în zadar.

Soţia tânărului a depus o plângere la Poliţie, iar aceştia au deschis o anchetă. O autopsie va stabili cauza exactă a morţii tânărului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Tânăr din Alba, mort la UPU din cauza unor dureri de gât: 'A aşteptat o oră în Triaj'