Antena Meniu Search
x

Video Țânțarii purtători ai virusului West Nile, în pacurile din Capitală. Patru persoane au ajuns deja la spital suspecte de infectare

Ţânţarii din Bucureşti sunt mai periculoşi decât ştiam până acum. Autorităţile au depistat ţânţari purtători ai virusului West Nile, în mai multe zone din Capitală, iar astăzi patru persoane au ajuns la spital suspecte de infectare.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 23.07.2021, 20:51

Vezi și

Țânțarii purtători ai virusului West Nile au apărut mai devreme în România anul acesta. Specialiştii de la Cantacuzino i-au identificat în câteva parcuri din Capitală aşa că autorităţile au intensificat tratamentele de combatere a ţânţarilor. 

West Nile, transmis doar prin înţepătura de ţânţar

West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țântar. 80% dintre oamenii infectaţi nu au niciun simptom. În cazul în care faceţi febră, vă doare foarte tare capul, aveţi dureri musculare sau erupţii pe piele, mergeţi de urgenţă la cel mai apropiat spital. Boala poate duce inclusiv la deces. 

Evitaţi expunerea la ţânţari, purtaţi bluze cu mânecă lungă şi pantaloni lungi. Evitaţi deplasările în parcuri şi păduri. Iar când ieşiţi din casă folosiţi substanţe care ţin ţânţarii la distanţă. E important să montaţi plase la ferestrele locuinţelor ca să împiedicaţi pătrunderea ţânţarilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Țânțarii purtători ai virusului West Nile, în pacurile din Capitală. Patru persoane au ajuns deja la spital suspecte de infectare