Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei cazuri de infecţie cu West Nile în Suceava. Un pacient a decedat, altul este în stare gravă

Înţepăturile de ţânţar fac victime la Suceava, unde trei pacienţi, cu toţii trecuţi de 80 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu infecţie cu virusul West Nile. Cei trei au fost diagnosticaţi cu meningită, iar agentul patogen a fost identificat în lichidul cefalorahidian. Unul dintre vârstnici a murit, altul se află în stare gravă, internat la terapie intensivă.

de Redactia Observator

la 20.08.2024 , 13:48

Trei cazuri de infecţie cu West Nile în Suceava. Un pacient a decedat, altul este în stare gravă
Trei cazuri de infecţie cu West Nile în Suceava. Un pacient a decedat, altul este în stare gravă - Shutterstock

Pacienţii din judeţul Suceava în cazul cărora a fost confirmată infecţia cu virusul West Nile au vârste de 81, 83 respectiv 88 de ani. Aceştia au ajuns la spital prezentând simptome precum febră, cefalee, sindrom confuzional.

„Au fost diagnosticaţi cu meningită, caz în care pentru identificarea agentului patogen se face puncţie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). In urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toţi trei pacienţii”, au declarat reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Bolnavul în vârstă de 81 de ani a avut evoluţie favorabilă a bolii, fiind externat pe 17 august.

Articolul continuă după reclamă

Un bătrân de 83 de ani a murit

Pacientul de 83 de ani, care avea şi alte afecţiuni medicale, a decedat luni, 19 august, din cauza agravării patologiilor asociate. Conform sursei citate, pacientul de 88 de ani, care este internat din 29 iulie, „a avut evoluţie nefavorabila cu agravarea stării generale şi transfer în ATI pe 1 august, starea acestuia fiind in continuare gravă”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Sănătate » Trei cazuri de infecţie cu West Nile în Suceava. Un pacient a decedat, altul este în stare gravă