Antena Meniu Search
x

Video Vaccinul anti-coronavirus de la Pfizer, la un pas de aprobare. Are eficienţă de 95%

Ochii întregii lumi sunt aţintiţi asupra datei la care va apărea mult aşteptatul ser. Mai ales că rezultatele sunt încurajatoare. Pfizer tocmai a anunţat că testările vaccinului produs de compania americană s-au încheiat, iar acum urmează să fie aprobat.

de Redactia Observator

la 18.11.2020, 17:32

Vezi și
  • Efectele secundare nu durează mult, şi, în general, serul a fost bine tolerat de majoritatea voluntarilor.

Efectele secundare au fost observate la testele din faza a treia şi, în mod normal, altele decât acestea nu ar trebui să apară, spun specialiştii. Ele sunt notate acum cu minuţiozitate de cercetători şi vor fi verificate de Agenţia Europeană a Medicamentului. 

Efectele secundare ale vaccinului Pfizer

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna, eficient în proporţie de 95 la sută, ar veni la pachet deci şi cu riscuri, care trebuie luate, de asemenea, în considerare. Printre efectele secundare s-ar număra durere la locul administrării, oboseală, dureri de muşchi şi de articulaţii, dar şi de cap. Trebuie să spunem că, potrivit producătorilor, efectele nu durează mult, şi, în general, serul a fost bine tolerat de majoritatea voluntarilor.

De cealaltă parte, efectele secundare ale vaccinului dezvoltat de Pfizer ar include mai mult simptome similare cu gripa, simptome care s-ar putea întinde pe câteva zile. Numim aici stările febrile şi durerile de muşchi. Rezultatele sunt însă mai bune decât sperau specialiştii. Evident, e nevoie de mai multe cercetări în ceea ce priveşte aceste efecte adverse, cercetări la care experţii continuă să lucreze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Vaccinul anti-coronavirus de la Pfizer, la un pas de aprobare. Are eficienţă de 95%