Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă, numit director al spitalului SRI, imediat după ce a fost înlocuit în funcţia de coordonator al campaniei de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă a fost numit noul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă "prof. dr. Agrippa Ionescu", în aceeaşi zi în care premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea mandatului acestuia ca preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării.

De Redactia Observator la 02.03.2022, 11:15
Valeriu Gheorghiţă va prelua conducerea spitalului SRI
Valeriu Gheorghiţă va prelua conducerea spitalului SRI - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Valeriu Gheorghiţă a fost înlocuit de Andrei Baciu în funcţia de coordonator al campaniei naţionale de vaccinare, însă la scurt timp Serviciul Român de Informaţii a anunţat că începând cu 1 martie 2022, domnul colonel doctor Valeriu Gheorghiţă va face parte din echipa medicală a Serviciului Român de Informaţii, preluând funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă “prof. dr. Agrippa Ionescu”.

"Col. dr. Valeriu Gheorghiţă este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecţioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este şef de lucrări, transmite SRI. 

În ultimii doi ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă s-a implicat activ în combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

”La conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă “prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală. Conducerea SRI îi urează bun venit”, se menţionează în comunicat. 

Pe acelaşi subiect

Mesajul de "adio" al lui Valeriu Gheorghiţă

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a transmis, miercuri, un mesaj la încheierea activităţii sale la şefia Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19, în care a afirmat că reperele sale au fost "buna-credinţă, transparenţa, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog şi comunicarea cu toţi cei implicaţi, empatia şi înţelegerea faţă de ezitările şi preocupările oamenilor".

"Am fost deosebit de onorat de responsabilitatea şi încrederea acordate odată cu desemnarea mea în calitatea de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19. Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă, m-am implicat cu toată priceperea şi expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilităţile de stocare, reţeaua de distribuţie, centrele de vaccinare fixe şi mobile, programarea, platformele de informare şi comunicare, până la procedurile şi instrucţiunile care au asigurat coerenţa procesului de vaccinare. (...) Fiecare persoană care a ales să se vaccineze, fiecare viaţă salvată ne-au motivat şi au reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate", a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

Cine este Andrei Baciu, noul coordonator al campaniei de vaccinare

Premierul Nicolae Ciucă a decis, marţi, încetarea calităţii de preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării a lui Valeriu Gheorghiţă. Acesta va fi înlocuit de Andrei Baciu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

Andrei Baciu a fost propus pentru postul de ministru al Sănătăţii, în noiembrie 2015, de Dacian Cioloş, însă după ce pe Facebook au început să circule fotografii cu acesta în lenjerie intimă, de pe vremea când era fotomodel, fostul lider USR a decis să numească pe altcineva.

După acel scandal, Baciu s-a înscris în PNL, iar în 2017 a devenit medic specialist. În februarie 2017 a devenit membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Al. Obregia”, iar în iunie același an a devenit președintele CA. În noiembrie 2017 a obținut titlul de expert în politici de sănătate publică.

În domeniul activității politice, din iunie 2016 a fost secretar general al Comisiei Naționale de Sănătate a PNL și prim-vicepreședinte, timp de un an, al organizației PNL Sector 1. După instalarea guvernului liberal, Ludovic Orban l-a desemnat pe Baciu ca secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Din această calitate l-a secondat pe medicul Valeriu Gheorghiță, cel care a condus până ieri campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Valeriu Gheorghiţă, numit director al spitalului SRI, imediat după ce a fost înlocuit în funcţia de coordonator al campaniei de vaccinare