Antena Meniu Search
x

Video 26 Ianuarie: Ziua internaţionala a soţului. Ce ar fi bine să facă soțiile în această zi

Este ziua internaţională a soţului. Aşadar este un bun prijej numai bun ca să vă sărbătoriţi partenerul de viaţă şi, de ce nu, şi relaţia. Cu atât mai mult cu cât, în  timpul pandemiei numărul divorţurilor a crescut considerabil.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.01.2022, 15:59

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Sărbătoarea își are originile în India, unde există un ritual potrivit căruia femeile nu ar trebui să mănânce nimic în această zi. Mai mult, ele nu au voie nici să nu bea apă. În așa fel, ele își sărbătoresc soții. La ceremonie nu participă văduvele, fetele necăsătorite, precum și cele care sunt despărțite sau divorțate. Tot în această zi, potrivit tradiției indiene, femeile nu au voie să poarte bijuterii decât dacă au fost oferite de către soții lor.

Această zi este un moment potrivit pentru a-i arăta soțului tău că îți pasă și apreciezi toate lucrurile pe care le face pentru tine. 

Cum să arăți apreciere

Clara Mihociu - reporter Observator: Nu vorbim despre cadouri deşi de cele mai multe ori la asta ne gândim atunci când spune că este o zi internaţională. Vorbim mai degrabă despre aprecieri. Este o zi ideală în care putem să îl apreciem pe cel de lângă noi, să îi mulţumim pentru lucrurile frumoase pe care le face, pentru zâmbetul pe care ni-l pune pe buze în fiecare zi şi pentru faptul că ne ajută şi rămâne lângă noi necondiţionat şi la bine şi la greu aşa cum a promis în momentul căsătoriei. Dacă dorim să facem un cadou, putem să facem un gest mic. Mai degrabă să petrecem timp alături de cel drag şi să petrecem o cină romantică. În ultimii ani a devenit din ce în ce mai fragilă căsătoria. Dacă în trecut, în urmă cu câteva decenii vorbeam despre un singur divorţ la 6 căsătorii, în 2019 deja vorbam de un divorţ la 4 căsătorii, iar în 2020 vorbim de un divorţ la 3,5 căsătorii. În acest ritm, am putea ca în următorii ani să vorbim despre o rată de 1 la 1, mai ales că în 2020 au fost aproximativ 23.000 de divorţuri. Asta spun cifrele. Aşadar, cu atât mai mult trebuie să ne bucurăm de faptul că avem cui să mulţumim astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 26 Ianuarie: Ziua internaţionala a soţului. Ce ar fi bine să facă soțiile în această zi