Antena Meniu Search
x

Video 3,5 milioane de gospodării din România, care sunt încălzite cu lemne, trebuie să suporte un preţ aproape dublu faţă de anul trecut

Preţul lemnului de foc s-a dublat faţă de anul trecut, principalele cauze fiind creşterea preţurilor la energie şi gaze, precum şi blocajele din administraţia silvică.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.11.2021, 16:01

Vezi și

Dacă anul trecut un metru cub de lemn de foc putea fi cumpărat cu 250 de lei, anul acesta costă cel puţin 500 de lei. La munte anul trecut era undeva 250, maximum 300 de lei pe metru cub, acum este în jur de 500 de lei pe metru cub. 

La câmpie era 400 de lei pe metru cub, acum este 6-700 de lei pe metru cub. Un lucru nu tocmai îmbucurător pentru cele 3,5 milioane de gospodării din România care sunt încălzite cu lemne.

Specialiştii din industrie spun că în zona de câmpie oamenii consumă pe iarnă în jur de 3-4 metri cubi, în timp ce în zona de munte se ard între 10 sau chiar 15 metri cubi. Sa nu uitam că situația este una general valabilă, după ce prețul la gaz a crescut de asemenea cu 30-40% și electricitatea s-a scumpit și ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » 3,5 milioane de gospodării din România, care sunt încălzite cu lemne, trebuie să suporte un preţ aproape dublu faţă de anul trecut