Antena Meniu Search
x

5 alimente periculoase pentru creier. Unele se regăsesc în dieta zilnică a multor persoane

Atunci când vine vorba de sănătatea creierului, mulţi s-ar gândi la o viaţă fără stres sau la sute de cărţi citite. Însă cheia pentru un creier sănătos este, de fapt, alimentaţia. Neurologii au făcut o listă cu cele mai periculoase alimente pentru creier, pe care ar fi bine să le evităm. Unele se regăsesc în dieta zilnică a multor persoane.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 17:36

Vezi și

Cine nu-şi doreşte o minte ascuţită la bătrâneţe? Dacă până acum cuvintele încrucişate, sudoku sau rezolvarea puzzle-urilor erau soluţia, acum funcţiile creierului pot fi îmbunătăţite prin alimentaţie. Neurologii au făcut o listă de produse pe care ar fi bine să le evităm. 

Alimentele care ne afectează creierul pe termen lung

Codrina Petcu, reporter Observator: "Minte sănătoasă în corp sănătos, spune o maximă pe care nu a reuşit să o contrazică nimeni din antichitate şi până acum.

Ba dimpotrivă, studiile ultimilor ani ne arată că acest principiu ar trebui să ne ghideze stilul de viaţă. Iar pentru a avea un creier sănătos ar trebui să ocolim, de exemplu, pudra proteică. Un produs promovat ca fiind sănătos şi recomandat pentru creşterea masei musculare.

Pe acelaşi subiect

Doar că multe dintre cele existente pe piaţă sunt pline de îndulcitori artificiali şi aditivi care dau peste cap flora intenstinală. Iar sănătatea sistemului digestiv este în strânsă legătură cu cea a sistemului nervos, atrag atenţia medicii.

Cafeaua - cea fără cofeină - este şi ea nocivă pentru creierul nostru. Şi asta pentru că, de obicei, cofeina se extrage cu ajutorul solvenţilor care, spun specialiştii, sunt toxici pentru organism. 

Nici berea nu ne ajută dacă vrem o minte ascuţită cât mai mult timp. Alcoolul din ea ne poate afecta sistemul nervos, chiar dacă o bem în cantităţi moderate. În plus, moderat are o altă semnificaţie pentru fiecare. 

Şi nu în ultimul rând, iubiţii cartofi prăjiţi. ŞI ei se numără pe lista alimentelor despre care neurologii spun că ne distrug încet-încet creierul. Mai precis, ne afectează tocmai hipocampul, adică partea creierului responsabilă cu funcţiile de învăţare şi memorie. 

 Cele mai dăunătoare sunt, însă, sucurile acidulate dulci, avertizează specialiştii. Dacă acidul afectează stomacul, zahărul în exces distruge încet încet creierul cred medicii.

Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulţi asociază apariţia Alzheimerului - o boală din ce în ce mai frecventă - de consumul constant de dulciuri în exces."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » 5 alimente periculoase pentru creier. Unele se regăsesc în dieta zilnică a multor persoane