Antena Meniu Search
x

(P) 5 seriale SF pe care merită să le vezi

Serialele SF au un farmec aparte, iar în rândurile următoare vei găsi o listă cu 5 producții pe care merită să le urmărești.

5 seriale SF pe care merită să le vezi
5 seriale SF pe care merită să le vezi

Recomandările sunt următoarele:

1. Manifest - Acest serial supranatural a apărut în 2018 și are trei sezoane până acum, cu un total de 42 de episoade. Chiar dacă inițial a fost anulat, după publicarea sezoanelor pe Netflix s-a decis realizarea încă unuia, care va avea alte 20 de episoade. Manifest prezintă povestea unor pasageri din zborul 828 din Jamaica spre New York, care, în urma unor turbulențe, a făcut ca pasagerii și echipajul să afle că au fost dispăruți timp de 5 ani și jumătate. Astfel, decolarea s-a produs pe 7 aprilie 2013, iar aterizarea pe 4 noiembrie 2018. Din distribuția acestui serial fac parte Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis și J.R. Ramirez.

2. Star Trek: The Next Generation - A treia serie din franciza Star Trek. A fost difuzată între 28 septembrie 1987 și 23 mai 1994, adunând nu mai puțin de 178 de episoade în șapte sezoane. Acțiunea are loc în secolul XXIV și urmărește aventurile navei USS Enterprise (NCC-1701-D) în explorarea Căii Lactee. Serialul a avut un succes impresionant, iar ultimul episod a fost văzut de peste 30 de milioane de oameni. La scurt timp a apărut și a patra serie din această franciză: Star Trek: Deep Space Nine, iar serialul a câștigat nu mai puțin de 19 premii Emmy. De altfel, succesul Star Trek: The Next Generation a dus și la apariția unui joc de pacanele ce poartă același nume. Acesta a fost lansat în 2019 de compania Skywind, are o grafică foarte bună și conține pasaje din serial. Coloana sonoră este și ea foarte bună, iar printre simboluri se află actorii principali din serial.

3. Stargate SG-1 - Acțiunea acestui serial începe la un an de la filmul SF Stargate din 1994. Astfel, în universul SF din Stargate o rețea de dispozitive extraterestre antice, ce poartă denumirea de porți stelare, ajung conectate la cele mai importante galaxii și deschid posibilitatea unor călătorii interstelare aproape instantanee. Iar în acest serial echipa SG-1 explorează galaxia și apără Pământul de diverse amenințări extraterestre. A fost difuzat între 1997 și 2007, a avut audiențe foarte bune și numeroase nominalizări la Premiile Emmy, chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu. În schimb, a primit două trofee Hugo, în 2005 și 2007.

4. Battlestar Galactica - Un alt serial dintr-o franciză SF, Battlestar Galactica a fost difuzat între decembrie 2003 ca o miniserie TV, iar apoi au apărut patru sezoane până în 2009. Din distribuție fac parte Edward James Olmos, Mary McDonnell și Katee Sakchoff. A primit inclusiv un premiu Peabody și a fost inclusv în topul celor mai bune 100 seriale din istorie de revista Time. A avut 19 nominalizări la Premiile Emmy și a câștigat trei trofee, iar The New York Times a inclus Battlestar Galactica pe lista celor mai bune 20 de drame TV de la The Sopranos încoace. Așadar, este un serial foarte bun, ce merită văzut de fanii filmelor SF.

5. The X-Files - Dosarele X a avut un succes impresionant în România, iar serialul urmărește acțiunile agenților speciali Fox Mulder și Dana Scully. În primă fază, serialul a avut nouă sezoane, difuzate între 1993 și 2002. Al zecelea sezon, care a avut șase episoade, a apărut în 2016, iar audiențele foarte bune pe care le-a făcut a dus și la apariția celui cu numărul 11, până în martie 2018. De asemenea, au apărut și două filme de cinema X-Files. Dosarele X a avut nu mai puțin de 62 de nominalizări la Premiile Emmy și a câștigat 16 trofee. În plus, a mai câștigat 5 Globuri de Aur din 12 nominalizări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » (P) 5 seriale SF pe care merită să le vezi