Antena Meniu Search
x

Petrecere ca-n vremurile bune în Centrul Vechi din București, în plină pandemie de coronavirus

E cert, tinerii sunt dornici de distracţie oricând, chiar şi-n pandemie. O demonstrează petrecerile de aseară din Centrul Istoric al Capitalei, acolo unde aceştia au cântat şi au dansat fără oprire, până la miezul nopţii. Poliţiştii au stat cu ochii pe patroni să vadă dacă închid la timp şi dacă sunt respectate toate măsurile de protecţie. S-a lăsat bineînţeles cu amenzi pentru managerii care aveau la mese mai mulţi clienţi, dar şi pentru oamenii care se plimbau pe străzi fără masca de protecţie.

de Redactia Observator

la 25.10.2020, 10:18

Vezi și
  • Polițiștii au încercat să impună regulile de distanțare și igienă în Centrul Vechi
  • Petrecăreții, mai preocupați de distracție decât de pandemia de coronavirus
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

A fost o atmosferă ca-n vremurile bune în Centrul Vechi din Capitală, seara trecută. Zeci de tineri au cântat şi s-au distrat la terase.

Poliţiştii au verificat dacă legea este respectată la fiecare bar. Nici măcar controalele agenţilor nu le-a stricat cheful petrecăreţilor, care imediat după plecarea lor au dansat, din nou, unii aproape de ceilalţi.

Oamenii legii i-au oprit şi pe cei care se plimbau prin mulţime fără mască de protecţie. De exemplu, un tânăr a fost amendată într-o singură seară cu nu mai puţin de patru mii de lei.

Dacă mască nu au, tinerii au scuze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Controalele poliţiştilor s-au lăsat şi cu restaurante închise şi cu amenzi uriaşe. Într-un local s-au găsit 14 kilograme de carne expirată.

Chiar dacă petrecerile erau în toi, la miezul nopţii fiecare patron a fost nevoit să închidă terasa, aşa cum prevede legea.

Ciprian Romănescu, inspector de poliţie: Majoritatea amenzilor au fost pentru nepurtarea măştii de protecţie, iar agenţii economici au fost sancţionaţi pentru că distanţa între mese nu erau cele prevăzute de lege sau atunci când la o masă erau mai mult de şase persoane.

Şi în alte oraşe din ţara poliţiştii au găsite nereguli. De exemplu, la Constanţa, într-un restaurant a avut loc o logodnă cu 30 de persoane. Atât administratorul, cât şi organizatorul petrecerii au fost amendaţi cu 3.000 lei fiecare. Iar în Maramureş un local a organizat două petreceri private, care la fel sunt strict interzise în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Petrecere ca-n vremurile bune în Centrul Vechi din București, în plină pandemie de coronavirus