Antena Meniu Search
x

Va fi trafic infernal spre munte, poliţia va supraveghea şoselele cu dronele

Drumul turiştilor este atent supravegheat. Pentru prima oară, chiar cu dronele. Poliţia Română va ridica trei astfel de aparate de zbor.

Vezi și

Drumul turiştilor este atent supravegheat. Pentru prima oară, chiar cu dronele. Poliţia Română va ridica trei astfel de aparate de zbor pentru a vedea mai repede locurile de pe Valea Prahovei în care traficul se blochează. De la sol, vor intervenii agenţii. Opt mii de poliţişti vor sărbători Crăciunul în trafic. 

De pe şosea sau din aer, agenţii de la Rutieră văd tot. Dronele vor fi ridicate chiar în ziua marelui exod. Mâine, când românii vor pleca în vacanţă. George Grigore, comisar şef, Poliţia Rutieră: "Avem un autovehicul cu mai multe ecrane pe care putem vedea ce se întâmplă la sol."

Mai exact, un mic laborator: "Pilotul, analistul de imagine, comandantul de misiune şi un tehnician. Trei astfel de drone vor supraveghea traficul în perioada de Sărbători. Imaginile sunt transmise în timp real şi traficul e supravegheat de un poliţist de la rutieră."

Gadget-urile au fost puse la dispoziţia agenţilor de către Institutului Naţional de Cercetări Aerospaţiale. Este prima dată când poliţiştii folosesc o astfel de metoda, în locul elicopterului, pentru a monitoriza traficul. 

Şoferii nu sunt însă impresionaţi de... "puterea" dronelor. Şi-ar dori ca, înainte de a fi supravegheaţi din aer, să aibă şi drumuri moderne. De pildă, o autostradă pe care să ajungă la direct la munte.  

Pe lângă cele trei dispozitive, alţii 8000 de poliţişti vor fi în teren de sărbători pentru a-i tempera pe şoferi. Mai ales că, înainte de sărbători, drumul spre munte s-a transformat în furnicar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Va fi trafic infernal spre munte, poliţia va supraveghea şoselele cu dronele