Antena Meniu Search
x

Procurorii DIICOT îl acuză pe doctorul Lucan că a pus în pericol viaţa unui pacient, ca să scape de urmărirea penală

Medicul Mihai Lucan şi fiul lui vor fi cercetaţi în libertate. Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă.

Vezi și

Medicul Mihai Lucan şi fiul lui vor fi cercetaţi în libertate. Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă, în timp ce noi informaţii ies la iveală din ancheta DIICOT. Procurorii susţin că doctorul Lucan ar fi încercat să intimideze martori, punând în pericol viaţa unui pacient aflat în operaţia de transplant de rinichi. Celebrul chirurg este acuzat că ar fi aflat în "împrejurări oculte", spune DIICOT, despre anchetă. Şi ar fi încercat să şteargă şi urmele infracţiunilor. Din cont ar fi transferat 600 de mii de dolari, în timp ce ginerele său, chiar în ziua percheziţiei, a fost prins cu un rucsac plin cu ceasuri de mare valoare, bijuterii şi bani.

Medicul Mihai Lucan a fost scos în cătuşe, după 10 ore de percheziţii şi încă şapte ore petrecute la audieri. Chiar la ieşirea din biroul procurorilor DIICOT, chirurgului i-au căzut din buzunar cinci mii de euro, spun surse judiciare. După o noapte în arest, celebrul doctor a răsuflat uşurat. Judecătorii au decis ca  el, dar şi fiul lui, să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Eugen Constantin Iordăchescu, avocatul lui Lucan: "Singura concluzie care se putea susţine era de respingere a cererii de arestare preventivă, fiind nu numai nelegală, dar vădit netemeinică, neexistând nicio probă." 

Emanuel Ungureanu, deputat: "Sunt o grămadă de probe. Burnei pe lângă Lucan este mic copil. Vorbim despre un individ care, timp de 20 de ani, a jecmănit instituţiile statului."

Pe acelaşi subiect

Medicul Mihai Lucan ar fi ştiut că este anchetat. Procurorii spun că ar fi încercat să influenţeze personaje importante din instituţiile statului pentru a-i lua apărarea. Şi chiar ar fi pus în pericol viaţa unui pacient, pentru a intimida martorii. "Inculpatul Mihai Lucan a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale, într-o zonă care nu era vizibilă, după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi condusă de către martor, părăsind la scurt timp sediul Institutului.", susţin anchetatorii.

La clinica sa privată, ar fi operat bolnavi de cancer cu un aparat medical transferat ilegal de la Institutului de Urologie şi Transplant Renal. Aproape două sute de pacienţi ar fi plătit între 3000 şi 6700 de euro pentru operaţia la privat, deşi aveau dreptul să meargă la stat. Prejudiul calculat de anchetatori ajunge la 5 milioane de lei. Silviu Moga, directorul Institutul de Urologie şi Transpant Renal din Cluj: "Se achiziţionau consumabile pentru acest aparat, care sunt destul de scumpe, din banii Institutului."

Anchetatorii mai spun că Insitutul din Cluj ar fi ajuns pragul falimentului şi pentru că ar fi făcut reduceri ilegale pacienţilor operaţi de medicul Lucan şi internaţi ulterior la stat. În loc de 500 de lei pe zi, plăteau doar 19 lei.

Lucan s-a întors în Cluj-Napoca. În vila din care, la percheziţii, ginerele său ar fi încercat să fugă cu 10.000 de euro, patru carduri bancare, 20 de ceasuri scumpe, dar şi multe bijuterii. Zeci de inele, brăţări, cercei, pandative. Anchetatorilor le-a spus că urma să ducă ceasurile la reparat. 

Procurorii DIICOT mai susţin că medicul ar fi încercat să ascundă 600.000 de dolari, prin tranzacţii bancare. 

Mihai Lucan şi fiul, şi el medic la acelaşi Institut, sunt acuzați de delapidare și constituire de grup infracțional organizat. Alţi doi directori ai Institutului de Transplant, urmăriţi penal, au scăpat de arest. Decizia poate fi contestată de procurorii antimafia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Procurorii DIICOT îl acuză pe doctorul Lucan că a pus în pericol viaţa unui pacient, ca să scape de urmărirea penală