Antena Meniu Search
x

Un bărbat a MURIT la Iaşi, după ce s-a intoxicat cu ciuperci culese din pădure

A început sezonul ciupercilor, iar medicii sunt îngrijoraţi. Primesc la urgenţe cazuri cu afecţiuni digestive grave. În Iaşi, un bărbat a murit.

Vezi și

A început sezonul ciupercilor, iar medicii sunt îngrijoraţi. Primesc la urgenţe cazuri cu afecţiuni digestive grave. În Iaşi, un bărbat a murit. Ciupercile de pădure culese în această perioadă pot fi otrăvitoare. Chiar şi cei mai experimentaţi agricultori, pot face confuzia între cele bune de mâncat şi cele periculoase.

O întreagă familie din Movileni a ajuns la spital după ce a mâncat, la cină, bureţii culeşi peste zi din pădure. Un bărbat de 67 de ani nu a mai putut fi salvat de medici. Soţia şi cumnatul sunt încă în grija medicilor. 

În păduri, sunt mii de specii de ciuperci, dar puţine sunt cele care pot fi mâncate. Chiar şi cele comestibile pot deveni periculoase dacă sunt atinse de sporii proveniţi de la cele otrăvitoare. 

Culegătorii cu experienţă spun că ciupercile otrăvitoare pot fi uşor confundate uşor cu cele care nu sunt periculoase. 

Cele care ajung în magazin trec prin controale şi sunt sigure, transmit specialiştii, pentru a evita orice confuzie care poate aduce pericole uriaşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat a MURIT la Iaşi, după ce s-a intoxicat cu ciuperci culese din pădure