Antena Meniu Search
x

Video Acord între Costică Constanda şi Primăria Capitalei, care îi datorează 125 de milioane de euro

Nicuşor Dan a ajuns la o înţelegere cu Costică Constanda. Datoria de 125 de milioane de euro pe care primăria Capitalei o are către omul de afaceri va fi eşalonată timp de mai bine de patru ani, cât să ajungă şi la viitoarea administraţie. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.06.2022, 20:32

Vezi și

Andreea Milea, reporter Observator: "În urma acordului încheiat între Primăria Capitalei și familia Costanda, conturile municipalității nu mai riscă să fie blocate și asta pentru că municipalitatea și-a asumat că va achita această datorie în valoare de peste 125 milioane de euro în rate, timp de 50 de luni".

Când va fi plătită ultima tranșă?

Andreea Milea:"Tranșele au fost deja stabilite, prima rată va fi achitată chiar duminica aceasta, fiind în valoarea de 3 milioane de euro, iar până la finalul lunii municipalitatea va mai plăti alte 2,5 milioane de euro. Asta înseamnă că Primăria Capitalei are de plătit în mai puțin de o lună aproape 6 milioane de euro. După aceste două rate, timp de aproape 4 ani, municipalitatea va plăti 110 milioane de euro, plus penalități".

"Ultima rată va reprezenta un rest din această sumă, care va fi plătită în iunie 2026, în valoare de trei milioane de euro. În ultimul an au fost zeci de negocieri între Primăria Capitalei și familia Costanda, la ultimele discuții, Costică Costanda i-a cerut lui Nicușor Dan, în schimbul acestei datorii mai multe terenuri mari pe care le deține municipalitatea, dar aceasta deține 15 terenuri mai mari de 10.000 de metri pătrați, insuficient pentru a acoperi întreaga sumă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Acord între Costică Constanda şi Primăria Capitalei, care îi datorează 125 de milioane de euro