Antena Meniu Search
x

Actorul Mircea Albulescu ar fi împlinit astăzi 83 de ani. De ziua lui, primim în dar Aniversarea, ultimul film în care maestrul a jucat

Şi-a dedicat întreaga viaţă scenei şi a fost un profesionist până în ultimul moment. Mircea Albulescu, actorul care ar fi aniversat astăzi 83 de ani.

Vezi și

Şi-a dedicat întreaga viaţă scenei şi a fost un profesionist până în ultimul moment. Mircea Albulescu, actorul care ar fi aniversat astăzi 83 de ani, a lăsat în urmă, înainte să plece, un ultim rol de excepţie. Dan Chişu, regizorul filmului Aniversarea, le-a mărturisit, în exclusivitate, reporterilor Observator cât de greu îşi ducea suferinţa actorul de aur şi cum a reuşit să îşi ducă misiunea până la capăt.

Sunt ultimele momente în care actorul a excelat. Aşa îşi începea fiecare reprezentaţie. Chiar dacă îşi prevedea sfârşitul, Mircea Albulescu nu voia să vadă cortina trasă pentru totdeauna. A fost pe scenă până în ultimul moment. 

"Aniversarea" i-a adus ultimul rol din carieră. Un film în care a jucat la propunerea lui Dan Chişu: "Avea un umor deosebit. Şi un simţ al umorului dezvoltat. A citit personajul şi mi-a zis, asta e din cauza problemelor cu securitarea. Şi a zis, bine, am să o fac, pentru că meseria mea e mai presus de orice, de orice suspiciune."

A refuzat să se considere neputincios: "Filmam la etajul 1 şi dumnealui mergea foarte greu. Problema este că etajul 1 era destul de înalt. Era o scară în spirală, care urca la nivelul etajului 2. A refuzat de fiecare dată să fie dus. Spunea: ori faceţi aşa cum vreau eu, ori nu mai facem. Îi lua cam 26 de minute să urce, pentru că se oprea la fiecare minut."

Pe acelaşi subiect

Filmul îl prezintă pe actorul generaţiei de aur în rolul lui Radu Maligan, fost om de bază al regimului de dinainte de '89, aflat în faţa unei confruntări de familie: "A fost o scenă foarte grea, scena spălatului, la care ne-am chinuit enorm pentru că trebuia să intre într-o cadă, sprijinit de nişte oameni. I-am cerut să se dezbrace, nu a ezitat o secundă. Nu voia maşină, nu voia companie, voia să vină pe jos." 

Tot singur a fost văzut şi înainte să moară. Un blogger l-a întâlnit pe trecerea de pietoni, pierdut în mulţime. "Bătrânul se întoarce, nedumerit, cu o expresie deznădăjduită pe chip. E Mircea Albulescu. De-abia merge. Mașina din fața mea demarează în trombă, foarte aproape de el, șoferul țipă ceva neinteligibil, coloana se pune în mișcare, actorul e pe trotuar, dar încă se mai aud claxoane."

O scenă amară, care a marcat sfârşitul actorului Mircea Albulescu. Îl vom revedea doar în cinematografe. Din 10 noiembrie, pentru ultima dată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Actorul Mircea Albulescu ar fi împlinit astăzi 83 de ani. De ziua lui, primim în dar Aniversarea, ultimul film în care maestrul a jucat