Meniu
Search
x

Acuzaţii de discriminare a rromilor într-o şcoală din Iaşi

Acuzaţii de discriminare într-o şcoală din Iaşi. O asociaţie de sprijin pentru rromi susţine că elevii de etenie au pauzele la intervale orare diferite faţă de colegii lor români pentru a nu intra în contact unii cu alţii.

De Redactia Observator la 07.11.2019, 11:20
Vezi și

Acuzaţii de discriminare într-o şcoală din Iaşi. O asociaţie de sprijin pentru rromi susţine că elevii de etenie au pauzele la intervale orare diferite faţă de colegii lor români pentru a nu intra în contact unii cu alţii. De cealaltă parte, directorul şcolii susţine că această măsură a fost luată pentru a evita supraaglomerarea la băi, după ce în unitatea de învăţământ au fost aduşi 170 de elevi dintr-o şcoală de elită din oraş. pentru ca acolo. nu mai erau locuri suficiente.

Scandalul a izbucnit după ce cinci clase pregătitoare de la o şcoală de renume din Iaşi au fost mutate la o altă şcoală în care 80% dintre elevi sunt rromi sau provin din familii defavorizate. O decizie luată pentru că se pare că în şcoala de unde s-a făcut mutarea erau prea multe locuri, iar în cea devenită gazdă, prea puţine.

ELENA MOTAŞ - ASOCIAŢIA "PARTIDA RROMILOR PRO EUROPA: Părinţii de la Titu Maiorescu nu au dorit sub nicio formă să vină copiii în spaţiul şcolii Ion Neculce tocmai pentru reputaţia şcolii

Pentru a nu interacţiona cu restul elevilor majoritari de etnie rromă, pauzele ar fi fost puse la intervale de ore diferite.

ELENA MOTAŞ - ASOCIAŢIA "PARTIDA RROMILOR PRO EUROPA: Dacă se continuă această ghetoizare sau această separare a copiilor noi vom avea în continuare copii în parcare cerşind, vom avea copiii care vor fura că altceva nu vor ştii şi vom avea sigur victime ale traficului de persoane

Directorul şcolii vine cu o altă explicaţie. Elevilor mutaţi li s-au pus la dispoziţie cinci săli de la parter alături de o altă clasă, tot pregătitoare, în care învăţau deja elevi de etnie rromă şi care respectă acelaşi interval de pauze.

RINA FRUNZĂ - DIRECTORUL ŞCOLII ION NECULCE: Este defalcarea acestor intervale pentru a nu avea supraglomerare la băi. Avem o oră de zumba cu toate clasele. Vine un anternor de zumba, îi scoatem pe toţi în curtea şcolii şi au activitate comună. Nu văd unde să fie această discriminare nici de-o parte, nici de alta.

CRISTINEL IORDĂCHIOAIA - INSPECTOR ISJ IAŞI: Aceste acuzaţii sunt nefondate întrucât copiii din toate cele şase clase pregătitoare dintre care cinci aparţin Şcolii Gimnaziale Titu Maiorescu şi una este clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale au acelaşi program şcolar.

O comisie din cadrul Ministerului Educaţiei a efectuat verificări în şcoală şi a demarat acum o anchetă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Acuzaţii de discriminare a rromilor într-o şcoală din Iaşi