Antena Meniu Search
x

Elevul care a filmat cum un coleg era bătut la şcoală a fost sancţionat pentru că a folosit telefonul mobil

Interzicerea telefoanelor în şcoli a dus la situaţii, considerate de unii părinţi, drept aberante.

Vezi și

Interzicerea telefoanelor în şcoli a dus la situaţii, considerate de unii părinţi, drept aberante. Elevul care a filmat o bătaie în clasă a fost pedepsit cu scăderea notei la purtare. Chiar dacă, în urma imaginilor sale, colegul său va fi protejat. Nu avea voie să folosească mobilul, spun dascălii. În timp ce reprezentanţii elevilor, susţin că, nu de puţine ori, telefonul poate fi salvator pentru ei. 

Băiatul bătut refuza chiar să mai meargă la ore. Era terorizat, supus la agresiuni zilnice. Colegul lui a filmat totul, iar imaginile au declanşat ancheta. Au fost luate măsuri pentru protejarea elevului lovit şi, culmea, împotriva celui care a filmat. Va avea o nota mai mică la purtare pentru că a încălcat regulamentul intern. Adică... Luciana Trestaru, directoarea Şcolii nr. 149: "Ei semnează la începutul anului scolar, li se citesc efectiv paragrafele, este o încălcare a regulamentului şcolii care spune că nu folosim telefoanele mobile decât în caz de urgenţă şi în timpul orelor dacă e în interes pedagogic." 

Liviu Pop a impus acest regulament pentru ca vrea ca elevii sa fie atenţi la ore 50 de minute din 50, desi este conştient că elevii vor găsi şi alte metode de înregistrare, cum ar fi smartwatchul. 

Şi tocmai pentru că pot exista situaţii de violenţă şi de partea cealaltă a catedrei, copiii spun că telefonul mobil nu ar trebui interzis în şcoli. 

O metodă eficientă ar putea fi camerele de supraveghere. 

Nu toate şcolile aplică regulamentul lui Pop. Însă, la conducerea ministerului a ajuns deja Popa. Valentin Popa s-a ferit astăzi de explicaţii în faţa camerelor şi a intrat, în instituţie, pe uşa din spate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Elevul care a filmat cum un coleg era bătut la şcoală a fost sancţionat pentru că a folosit telefonul mobil