Antena Meniu Search
x

Admitere Liceu 2018. Când trebuie depus dosarul de înscriere la liceu

Admitere liceu 2018: Ministerul Educaţiei a anunțat, luni, rezultatele repartizării computerizate a celor peste 150.000 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională. Rezultatele repartizării computerizate au fost afișate pe admitere.edu.ro de la ora 15.00.

Cand trebuie depus dosarul de inscriere la liceu
Admitere liceu 2018. Cand trebuie depus dosarul de inscriere la liceu - Observator

Admitere liceu 2018: Ministerul Educaţiei a anunțat, luni, rezultatele repartizării computerizate a celor peste 150.000 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională. Rezultatele repartizării computerizate au fost afișate pe admitere.edu.ro de la ora 15.00.

Repartizarea computerizată la admitere liceu 2018 a fost făcută în funcție de mediile obținute în gimnaziu și la Evaluarea Națională 2018.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la afișarea rezultatelor la Evaluarea Naţională  2018 – care are o pondere de 80% - şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, a cărei pondere este de 20%.

Admitere liceu 2018: Când trebuie depus dosarul de înscriere la liceu

Pe acelaşi subiect

După repartizarea computerizată, absolvenţii de clasa a VIII-a trebuie să-și depună dosarele de înscriere la liceele în care au fost repartizaţi în perioada 10 - 13 iulie.

Actele necesare pentru întocmiterea dosarelor de înscrie la liceu:

- cererea de înscriere

- cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie legalizată 

- adeverință cu notele obținute la tezele cu subiect unic

- foaia matricolă a claselor V-VIII

- fișa medicală.

Dosarul de înscriere la liceu trebuie depus la secretariatul instituției de învățământ unde au fost declarați admiși, candidații, într-un dosar tip plic, între 10 și 13 iulie.

Probleme la admitere liceu 2018

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. De asemenea, comisia e însărcinată să rezolve şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi şi înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special au fost programate în zilele de 5 şi 6 iulie.

A doua sesiune de admitere liceu 2018

Sesiunea a doua de admitere în liceu are loc pe 7 septemrbie. Sesiunea este pentru absolvenţii de gimnaziu care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în această etapă, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior.

Conform rezultatelor la Evaluare Naţională 2018, publicate pe 23 iunie , rata de promovabilitate a fost de 73,6%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Admitere Liceu 2018. Când trebuie depus dosarul de înscriere la liceu