Antena Meniu Search
x

Alerta la spitalul TBC din Arad

E alerta la spitalul TBC din Arad, unde peste noapte a aparut un focar de infectie. Trei pacienti au fost imbolnaviti doar in ultimele 24 de ore de o bacterie extrem de puternica, rezistenta la antibiotic.

Vezi și

Aceeasi care a ucis de curand un barbat la Timisoara. Trei pacienti sunt in carantina din aceasta cauza. Cel mai grav este un batran de 80 ani, bolnav de TBC. Pacientul este izolat. La fel si ceilalti doi colegi de salon, un barbat si o femeie, diagnosticati cu boli ale plamanilor. Cu totii au contactat virusul Clostridium Difficile in timp ce erau internati in spital.

Medicii ii tin pe antibiotic puternic, in speranta ca vor reusi sa le opreasca infectia urinara. Alti cinci colegi de salon sunt tinuti sub observatie.

Boala se poate transmite de la pacientii deja infectati la cei sanatosi, prin atingerea chiuvetei, toaletei sau clantei, prin contact direct cu personalul medical care are o colonizare a mainilor, un contact cu mediul contaminat precum si cu un alt pacient contaminat.

Predispuse la imbolnavire sunt persoanele cu varsta peste 60 de ani, aflate sub tratament de cel putin doua luni. Inspectorii DSP au luat deja probe din saloane si de la personalul angajat si au dezinfectat sectia.

La Timisoara, un barbat operat in urma unui anevrism cerebral a murit dupa ce a contactat in spital acelasi virus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Alerta la spitalul TBC din Arad