Antena Meniu Search
x

Model de ambiție și curaj: La 13 ani, fără un picior, Arian practică înotul de performanţă, aleargă şi merge cu bicicleta

La doar 13 ani un copil este un model de curaj, optimism şi ambiţie. Deşi a rămas fără un picior, asta nu l-a împiedicat să ajungă campion. Practică înotul de performanţă, aleargă şi merge cu bicicleta şi deja are mai multe medalii de aur şi argint obţinute în străinătate la competiţii paralimpice.

Vezi și

La doar 13 ani un copil este un model de curaj, optimism şi ambiţie. Deşi a rămas fără un picior, asta nu l-a împiedicat să ajungă campion. Practică înotul de performanţă, aleargă şi merge cu bicicleta şi deja are mai multe medalii de aur şi argint obţinute în străinătate la competiţii paralimpice. Şi nu are de gând să se oprească mai ales că de acum are şi un ajutor nesperat. Proteze noi, mult mai performante, făcute special pentru el. 

Astăzi, la Oradea, Arian a probat noile proteze. Una pentru mers şi una pentru sport. De acum, vor fi parte din el, aşa că totul trebuie să se potrivescă perfect.

E prima proteză de acest gen adusă în România. Cu ajutorul ei, dar şi cu multă muncă, copilul are gânduri mari. Vrea să ne reprezinte la Jocurile Paralimpice de la Tokyo în 2020. Până atunci însă mai are competiţii pe care vrea să le câştige.

Chiar şi după amputarea piciorului, băiatul a rămas optimist. Înoată zilnic cel puţin 5 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Model de ambiție și curaj: La 13 ani, fără un picior, Arian practică înotul de performanţă, aleargă şi merge cu bicicleta