Antena Meniu Search
x

Video Amenzi drastice pentru șoferii prinși cu stroboscop sau sirenă. Cu aproape 150 de lei oricine se poate da polițist

Cu aproape 150 de lei, sau chiar mai puțin, oricine se poate da polițist pe drumurile din România. Atât costă un set de lumini roșii și albastre, la care adăugăm o sirenă de poliție. Toate sunt la liber pe internet. Cei care vor să se dea agenți sub acoperire, însă, trebuie să știe că sancțiunile nu sunt deloc mici.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 09.09.2022, 21:41

Vezi și

Înregistrare cu camera ascunsă:

- Eu am voie să pun ăsta pe mașină? Că arată bine... știți?

- Păi ce, ești singurul? 

- Cumpără lumea?

Pe acelaşi subiect

- Da! Sunteți primul care mă întreabă asta...

Pe cât de spectaculos arată luminile stroboscopice, pe atât de multe probleme ne pot aduce, dacă le montăm pe mașinile personale. Iar dacă polițiștii ne prind într-o astfel de ipostază, scuza că suntem agenți sub acoperire este foarte puțin probabil să ne scoată din încurcătură.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Cu doar 60-70 de lei, oricine își poate cumpăra un astfel de set de lumini stroboscopice, de pe internet. Mai punem tot atât și ne cumpărăm și o sirenă similară celei de poliție, pentru a fi echipați complet.

Platformele de comerț sunt pline de astfel de anunțuri, iar numărul cumpărătorilor nu este mic deloc. Dispozitivele vin în diferite versiuni, cu diferite mărimi sau forme. Fiecare variantă are, în schimb, locul ei bine stabilit în mașină. 

Cristian Goga, expert auto: Foarte ușor de montat, se montează de obicei la jumătatea parbrizului, cu sursă de alimentare din bricheta mașinii. În trafic poate fi foarte ușor confundat cu autospeciala Poliției Române.

Amenzi mari pentru cei care pun lumini sau sirene pe mașină și induc Poliția în eroare

Cele mai multe astfel de cazuri au loc pe autostrăzi sau pe drumurile europene. Dacă adevărații polițiști își vor da seama că nu le suntem colegi, sancțiunile nu vor fi deloc mici.

Andra Arsintescu, Brigada Rutieră: Se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 lei, precum și cu reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată se confiscă și aceste mijloace speciale de avertizare.

Iar dacă alegem să ducem misiunea la capăt și ne recomandăm ca fiind polițiști cu acte în regulă, la amendă se adaugă și un dosar penal.

Marius Iconaru, sindicatul Europol: Fie să oprească, să legitimeze persoane pe stradă, fie să aplice sancțiuni contravenționale... Această infracțiune este prevăzută de Codul Penal și este de până la trei ani de închisoare.

Același scenariu se repetă și dacă alegem să ne cumpărăm o uniformă şi ne prezentăm ca fiind angajaţi MAI. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Amenzi drastice pentru șoferii prinși cu stroboscop sau sirenă. Cu aproape 150 de lei oricine se poate da polițist