Poliţist rutier din Agnita, acuzat că a luat şpagă de la mai mulţi şoferi pentru a nu da amenzi. Sibianul este urmărit penal
Un poliţist rutier din Agnita, judeţul Sibiu, este urmărit penal pentru şapte fapte de luare de mită, din care una în formă continuată, după ce ar fi pretins şi ar fi primit, în total, bunuri şi servicii în valoare de 2.500 de lei pentru a nu constata abateri la regimul rutier şi a nu da amenzi. În acest caz au fost făcute, joi, trei percheziţii domiciliare şi una asupra unei maşini.
Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Sibiu şi Alba, însoţiţi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, au făcut, joi, trei percheziţii domiciliare şi o percheziţie asupra unui vehicul, urmând ca procurorul de caz, după finalizarea audierilor de la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, să aprecieze dacă se impune luarea de măsuri preventive faţă de un agent de poliţie.
Poliţistul este acuzat că a luat mită de la 7 persoane diferite
''În fapt, în perioada ianuarie 2021 - august 2022, suspectul în cauză, agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Agnita, aflându-se în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, a săvârşit un număr de 7 infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu în forma neconstatării de abateri la regimul rutier şi neaplicarea sancţiunilor legale şi, de asemenea, prin instrumentarea unei cauze penale într-o manieră aptă de a duce la exonerarea de răspundere penală mituitorului, în schimb solicitând şi primind bunuri şi servicii cu o valoare individuală cuprinsă între 100 şi 1.600 lei (în valoare totală de aproximativ de 2.500 lei)'', arată sursa citată.
Poliţistul rutier este urmărit penal pentru şapte infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, iar şase persoane sunt anchetate pentru dare de mită. Activităţile au la bază un denunţ formulat la D.G.A. – S.J.A. Sibiu din luna februarie, privind luare de mită şi dare de mită.
Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi I.G.P.R. – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰