Antena Meniu Search
x

ANCHETĂ a Avocatului Poporului în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Filantropia din Craiova

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul decesului unor pacienți de la Spitalul Filantropia din Craiova, după ce li s-au făcut transfuzii de sânge.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul decesului unor pacienți de la Spitalul Filantropia din Craiova, după ce li s-au făcut transfuzii de sânge.

Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății, se arată într-un comunicat, transmis luni Agerpres de Avocatul Poporului.

Un post central de televiziune a difuzat un reportaj din care reiese că a fost deschisă o anchetă la Spitalul Municipal "Filantropia" din Craiova, deoarece doi pacienți au murit și alți patru au ajuns la terapie intensivă după ce li s-au făcut transfuzii de sânge.

"Chiar conducerea spitalului a sesizat Poliția. Conform materialului de presă, în care este citată purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă doi pacienți au decedat în condiții suspecte. Oamenii legii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală și se efectuează, conform procedurii, investigații. Mai multe persoane, angajați ai unității medicale, urmează a fi audiate. Ministrul Sănătății a declarat că a fost anunțat sâmbătă de situația de la spital și o echipă a ministerului a fost trimisă acolo pentru a întocmi un raport. Florian Bodog spune că starea celor patru pacienți internați s-a ameliorat, iar o anchetă este în desfășurare", precizează comunicatul Avocatului Poporului.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » ANCHETĂ a Avocatului Poporului în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Filantropia din Craiova