Antena Meniu Search
x

Ancheta la Maternitatea din Onesti dupa ce doua mame au primit alti copii

Anchete peste anchete in cazul bebelusilor de la Spitalul din Onesti care au fost incurcati la nastere. Politia a deschis un dosar penal pentru neglijenta in serviciu iar sefii spitalului cauta vinovatii

Vezi și

Au nascut amandoua pe 21 mai cate un baiat de trei kilograme. Au fost externate si totul ar fi fost perfect daca una dintre mame nu ar fi observat ca pe bratara bebelusului sau este trecut un alt nume de familie. Chiar cel al fostei sale colege de salon.

Cele doua mame si-au luat fiecare copilul ei acasa. Dupa aproape o luna de incertitudini, acum cele doua femei, sunt sigure ca micutii sunt sange din sangele lor. “A fost mai greu dar m-am adaptat pentru ca este copilul meu. Este din sangele nostru si trebuie sa-l crestem”, a spus Ramona Stefam mama unuia dintre micuti.

Acum sefii spitalului cauta vinovatii. “O sa facem ordine la noi in Maternitate, personalul care a gresit va fi sanctionat”, a spus Adrian Branzaniuc, directorul medical al Spitalului Onesti.

Dar sanctiunile nu pot repara traumele prin care au trecut cele doua mame. “Experienta aceasta este mai traumatizanta pentru cele care sunt la o prima nastere, care n-au trecut prin experienta maternitatii care au de luptat inclusiv cu starile pe care le incearca o tanara mama prin revenirea la normal”, a explicat psihologul Jeni Chiriac.

Cele doua mame trebuie sa treaca si printr-un proces. “Procedura este una obligatoriu judecatoreasca, de fapt este mixta, administrativa si judecatoreasca”, a mentionat avocatul Valerica Tudor.

Ambele familii sunt decise sa dea spitalul in judecata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ancheta la Maternitatea din Onesti dupa ce doua mame au primit alti copii