Antena Meniu Search
x

Video Anul cu cele mai puţine naşteri în România. Banii, sănătatea şi viitorul copiilor îi fac pe tineri să nu devină părinţi

România are tot mai puţini copii. În prima jumătate a acestui an, au fost cele mai puţine naşteri de când se fac statistici: puţin peste 73.000. 

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 14:06

Vezi și

O natalitate în plin colaps având în vedere că în 2022 s-au născut 170.000 de copii, iar în 2021 aproape 200.000. Vorbim despre o tendinţă îngrijorătoare care s-a tot accentuat în ultimii cinci ani. 

Natalitatea este în scădere de câțiva ani, dar părinții români își îndreaptă tot mai des atenția către sănătatea și viitorul copiilor. Această preocupare este un factor important care determină alegerile și deciziile financiare și medicale ale părinților, arată specialiștii.

Aspect pozitiv al trendului

În contextul acestei realități demografice, se remarcă totuși o modificare pozitivă în ceea ce privește preocuparea și atenția acordată sănătății copiilor.

"Observăm o schimbare semnificativă în mentalitatea părinților români, care sunt din ce în ce mai interesați și implicați în garantarea sănătății viitoare a copiilor lor. Această tendință de a acorda o prioritate ridicată sănătății copiilor o vedem reflectată în intenția de accesare de servicii suplimentare medicale, dar și în creșterea constantă a numărului de recoltări de celule stem raportat la totalul nașterilor în România. Eforturile de educare și informare a populației despre recoltarea placentei la naștere au dus la mii de recoltări în ultimele 18 luni", a declarat dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical al Cord Blood Center.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Anul cu cele mai puţine naşteri în România. Banii, sănătatea şi viitorul copiilor îi fac pe tineri să nu devină părinţi