Antena Meniu Search
x

Apartament scos la licitatie din cauza unei facturi de telefonie neplatita!

O factura neplatita va poate da afara din casa. Nu e o gluma, e povestea incredibila a unei familii din Ialomita. S-a intamplat dupa ce mama si-a facut abonament la o firma de telefonie si nu a platit o factura

Vezi și

Un abonament de telefon a ajuns sa-i lase pe drumuri pe toti cei cinci membrii ai familiei Piperea: mama, tatal si cele trei fete. O oferta de sarbatori a convins-o pe femeie sa faca abonamentul, in 2007.

“Am platit acest abonament in fiecare luna, iar sotul a ramas fara serviciu si a ramas o factura neplatita, in valoare de, la vremea aceea, trei milioane 400 de lei”, a spus Silvia Piperea.

Cu trecerea anilor, s-au adunat si penalitati, iar in cutia postala a ajuns prima citatie. Firma de telefonie mobila cerea, in instanta, recuperarea datoriei.

In 2009, judecatoria Fetesti incuviinta executarea silita din cauza facturii neplatite catre reteaua de telefonie mobila. De atunci a inceput teama datornicilor de a-si pierde casa. Executarea silita era definitiva. O familia intreaga trebuia data afara din casa pentru o mie de euro.

“Au inceput sa vina facturi si in ultima perioada de la domnul executor. In fiecare luna, dar in fiecare luna, imi trimitea aceste comunicari ca ma executa silit”, a detaliat femeia.

De teama sa nu-i ajunga familia in strada, Silvia a incercat sa gaseasca solutii. “Am zis sa platesc esalonat. Am platit in perioada respectiva 1 800 de lei”, a adaugat mama.

Nu a fost destul. Factura de la care a pornit totul a fost, astfel, achitata de sase ori. Mai erau, insa, de achitat cheltuieli de judecata si alte plati catre executorul judecatoresc. Asa ca s-a trecut la pasul urmator.

Pe avizierele primariei orasului Tandarei au fost afisate nenumarate anunturi de licitatie. Spre norocul pagubitilor, nimeni nu s a aratat dornic sa cumpere apartamentul. “In ipoteza in care are bunuri mobile sau imobile, acestea se valorifica. In cazul bunurilor imobile, se aplica adnotarea in cartea funciara a executarii”, a explicat un avocat.

15 licitatii au fost organizate de executorul judecatoresc. “A trimis acasa un domn care a filmat toata casa, copiii fiind singuri acasa, au profitat si m-a evaluat dansul nu stiu la cat”, a relatat Silvia Piperea.

Evacuarea a ramas pe lista de asteptare. Dupa esecurile neprezentarii niciunui cumparator la licitatii, executorul judecatoresc spune ca are de gand sa inchida procedura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Apartament scos la licitatie din cauza unei facturi de telefonie neplatita!