Antena Meniu Search
x

Arădean solicitat de jandarmi să fie martor la un proces verbal, amendat la rândul lui că a părăsit izolarea

Un arădean a fost amendat cu 10.000 de lei după ce jandarmii l-au văzut pe stradă și l-au chemat să asiste ca martor la o procedură de afișare a unui proces verbal.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.04.2020, 16:34

Arădeanul a fost amendat cu 10.000 de lei și trimis într-un centru de carantină
Arădeanul a fost amendat cu 10.000 de lei și trimis într-un centru de carantină - Facebook/ Jandarmeria Română
  • Arădeanul figura în baza de date ca ”persoană aflată în autoizolare la domiciliu”.
  • Bărbatul a fost amendat și trimis într-un centru de carantină pentru 14 zile.

În momentul legitimării sale, oamenii legii au constatat că bărbatul figura în baza lor de date ca ”persoană aflată în autoizolare la domiciliu”.

"Un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu a depistat, pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat de 37 de ani care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu, impuse de autorităţile competente, în urma întoarcerii acestuia dintr-o ţară aflată în zona galbenă de risc. Bărbatul a fost depistat în urma efectuării unor activităţi procedurale de afişare a unui proces verbal de contravenţie. Acestuia i-a fost solicitat să asiste, în calitate de martor, la activitatea respectivă, iar în urma stabilirii identităţii, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip 'coronavirus asociat' şi avea obligaţia legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de Jandarmeria Arad.

Jandarmii au considerat că arădeanul se afla "la o distanţă apreciabilă de domiciliul declarat", astfel că i-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, bărbatul a fost amendat cu 10.000 lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare la domiciliul declarat.

Autorităţile au decis să-l trimită pe arădean la un centru de carantină, unde va sta în următoarele 14 zile cu obligaţia de a suporta cheltuielile de carantinare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Arădean solicitat de jandarmi să fie martor la un proces verbal, amendat la rândul lui că a părăsit izolarea