Antena Meniu Search
x

Un artist plastic din Codlea a adunat o sută de figurine de lut într-o horă a Unirii, în an Centenar

O sută de figurine de lut adunate într-o horă a Unirii, în an Centenar. Este creaţia unui artist plastic din Codlea, care cu multă dibăcie şi imaginaţie a scris istorie şi îndeamnă la unitate. A creat cele o sută de figurine, în cele mai fine detalii, de la ii, opinci sau iţari şi a expus lucrarea la Muzeul Tradiţiilor Codlene.

Vezi și

O sută de figurine de lut adunate într-o horă a Unirii, în an Centenar. Este creaţia unui artist plastic din Codlea, care cu multă dibăcie şi imaginaţie a scris istorie şi îndeamnă la unitate. A creat cele o sută de figurine, în cele mai fine detalii, de la ii, opinci sau iţari şi a expus lucrarea la Muzeul Tradiţiilor Codlene. Artistul crează figurine de când se ştie, iar mânuirea lutului a deprins-o înainte să meargă în picioare.

Marius Diaconu, artist plastic, dar şi patriot declarat. L-am găsit în atelierul său din Codlea. Cu multă atenţie modelează figurina unui strămoş dac.

În an centenar, şi-a folosit măiestria pentru a recrea hora unirii. Prin modelarea a o sută de ţărani români, ce poartă cu mândrie portul naţional. Lucrarea a fost expusă la Muzeul Tradiţiilor Codlene.

Figurinele au şi poveştile lor. Prinşi în horă sunt trei militari întorşi de pe front, dintre care unul poartă urmele luptelor, dar şi un copil ce stă sub tricolorul ţării, simbolizând tânăra generaţie.

Artistul plastic din Codlea are o tehnică preluată din lucrări ale neoliticului, dar cu multe elemente tradiţionale româneşti. Lucrarea sa poate fi admirată până duminică, inclusiv, la Muzeul Tradiţiilor Codlene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un artist plastic din Codlea a adunat o sută de figurine de lut într-o horă a Unirii, în an Centenar