Antena Meniu Search
x

Asigurările auto obligatorii, tot mai scumpe

Veşti proaste pentru milioane de şoferi. Asigurările auto obligatorii sunt tot mai scumpe şi preţurile vor mai creşte, spun specialiştii. Tarifele s-au mărit cu aproape 10 la sută în ultimul an şi se aşteptă o creştere similară în următoarea lună. Explicaţia? Service-urile percep taxe mai mari.

de Redactia Observator

la 20.08.2019, 21:31

Vezi și

Veşti proaste pentru milioane de şoferi. Asigurările auto obligatorii sunt tot mai scumpe şi preţurile vor mai creşte, spun specialiştii. Tarifele s-au mărit cu aproape 10 la sută în ultimul an şi se aşteptă o creştere similară în următoarea lună. Explicaţia? Service-urile percep taxe mai mari pentru reparaţii şi manoperă.

Cosmin a plătit, în medie, pentru fiecare din cele 10 maşini pe care firma sa le deţine cu 20 de lei mai mult pe asigurarea RCA în prima jumătate a acestui an, faţă de primele şase luni ale anului trecut. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un şofer scoate din buzunar în jur de 400 de lei pentru poliţa RCA pe 6 luni. Mai mult cu 9% faţă de anul trecut, arată analizele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. Pentru a reduce costurile tinerii folosesc un truc mai vechi: trec maşinile pe numele părinţilor sau bunicilor. În funcţie de vârstă, experienţă şi localitate, preţurile scad până la jumătate.

Specialiştii spun că, din toamnă, costul unei poliţe RCA s-ar putea majora din nou cu 10 la sută. Explicaţia asiguratorilor este că au crescut costurile reparaţiilor.

Mai multe detalii în materialul video. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Asigurările auto obligatorii, tot mai scumpe