Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atenție, părinți! Copii care cred că totul li se cuvine vor avea probleme la maturitate

A fost odată ca niciodată. Cam aşa este viaţa copiilor din ziua de azi. Părinţii îi tratează pe cei mici ca pe nişte prinţi şi prinţese cărora totul li se cuvine doar dacă pocnesc din degete. Ba chiar ii alinta "prinţul" sau prinţesa mea". Specialiştii atrag însă atenţia!

de Redactia Observator

la 08.09.2015 , 07:44

A fost odată ca niciodată. Cam aşa este viaţa copiilor din ziua de azi. Părinţii îi tratează pe cei mici ca pe nişte prinţi şi prinţese cărora totul li se cuvine doar dacă pocnesc din degete. Ba chiar ii alinta "prinţul" sau prinţesa mea". Specialiştii atrag însă atenţia - un astfel de comportament poate dăuna celor mici. În timp, vor deveni foarte egoişti, iar la maturitate, totul se va întorce împotriva lor.

Din când în când şi din ce în ce mai rar. Alintaţi de părinţi, prinţii şi prinţesele din ziua de azi chiar ajung să creadă că viaţa e ca în poveşti. Iar toţi din jurul lor sunt acolo doar ca să le îndeplinească dorinţele.

Iar imaginaţia nu are limite. De la rochiile de bal strălucitoare până la prinţul pe cal alb. Însă specialiştii avertizează: copiii trebuie ţinuţi şi cu picioarele pe pământ.

Vezi și

Specialişti îi sfătuiesc pe părinţi să îşi incurajeze copiii să creadă în propriile foarte. Studiile arată că micuţii crescuţi cu apelativul de prinţ sau prinţesă riscă sa-şi dezvolte mai mult latura egoistă şi să creadă că totul li se cuvine, iar de aici apar depresiile. Aşa că, un copil care creşte cu poveşti, dar nu trăieşte în ele, va ştii ce vrea de la viaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Atenție, părinți! Copii care cred că totul li se cuvine vor avea probleme la maturitate