Antena Meniu Search
x

Au apărut ouăle verzi-albăstrui. Provin de la găinile Araucana, o specie din America de Sud

Dacă aţi crezut până acum că ouăle de găină sunt doar albe sau maro, aflaţi că, în pieţe, au apărut ouăle verzi-albăstrui.

Vezi și

Dacă aţi crezut până acum că ouăle de găină sunt doar albe sau maro, aflaţi că, în pieţe, au apărut ouăle verzi-albăstrui. Provin de la găinile Araucana, o specie din America de Sud, care s-a adaptat şi în România. Ouăle de culoare neobişnuită sunt mai sănătoase decât cele tradiţionale, sunt nutriţioniştii. Au colesterol puţin şi grăsimi Omega 3 şi Omega 6.

Nu sunt găini româneşti, ci originare din Chile. Aurel Anghel a descoperit găinile din specia Araucana în Germania. Un crescător de acolo i-a spus că ouăle acestor găini, de culoare verde-albăstruie, au colesterol puţin şi o grămadă de vitamine. 

Sunt productive, dar şi mai scumpe. Un exemplar de Araucana se vinde cu 50 de euro, faţă de 10 euro, cât costă unul românesc. Afacerea este, însă, profitabilă, spune crescătorul. Mai ales de când ouăle au ajuns la vânzare în pieţe. Datorită culorii, unii clienţi le confundă cu cele de raţă. 

Ouăle provenite de la găini Araucana costă 70 de bani bucata, cu 20 de bani mai mult decât cele tradiţionale. Iarna, când producţia este mai mică, şi preţul creşte. Ajung să coste chiar 1-2 lei bucata.

Diferenţa nu o face doar preţul. Ouăle verzi conţin carotenoide - care întăresc sistemul imunitar - şi o cantitate mai mare de grăsimi sănătoase faţă de ouăle albe. 

Nutriţioniştii ne recomandă, totuşi, să consumăm, în medie, trei ouă pe săptămână. Recomandate pentru sănătate sunt şi ouăle de prepeliţă. Au puţin colesterol. Ajută în problemele gastrice, revigorează organismul şi îmbunătăţesc memoria. Acestea costă 40 de bani bucata. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri sociale » Au apărut ouăle verzi-albăstrui. Provin de la găinile Araucana, o specie din America de Sud