Antena Meniu Search
x

Au curs lacrimi la admiterea de la Universitatea de Medicină

Vor să fie medici, dar un examen îi emoţionează mai ceva ca o operaţie. Au curs lacrimi la admiterea de astăzi de la Universitatea de Medicină. Concurenţă mare, subiecte foarte grele.

Vezi și

 Vor să fie medici, dar un examen îi emoţionează mai ceva ca o operaţie. Au curs lacrimi la admiterea de astăzi de la Universitatea de Medicină. Concurenţă mare, subiecte foarte grele. A fost! Admiterea la Facultatea de Medicină din Bucureşti este specială. Este singura universitate din România unde candidaţii rămân în sală pentru corectarea testului.

Înainte de intrarea în examen, obrajii candidaţilor erau uzi de la ploaie. Dar ar fi fost în stare să reziste la orice şoc numai să depună Jurământul lui Hipocrate. Chiar dacă nu ştiu cine a fost Hipocrate.

Filozof sau medic din Grecia antică, nu contează pentru ei. Candidaţii la medicină au propriul jurământ. Promit că dacă vor lua examenul vor învăţa non stop sau că nu le vor mai cere maşini scumpe părinţilor.

La facultăţile de Medicină din toată ţara, concurenţa este de 4 candidaţi pe un loc. Şi va rămâne aşa încă mulţi ani de acum încolo. Aproape jumătate dintre absolvenţii de medicină din România pleacă imediat după terminarea facultăţii. Iar pierderile sunt foarte mari. 6 milioane de lei coastă pregătirea unui medic în cei 6 ani de facultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Au curs lacrimi la admiterea de la Universitatea de Medicină