Antena Meniu Search
x

Video Primul autobuz cu hidrogen testat în Braşov. Cât costă mijlocul de transport care nu poluează

În curând am putea circula cu maşini ecologice, pe bază de hidrogen. Primul pas în acest sens a fost făcut deja la Braşov, acolo unde un astfel de autobuz a fost adus să fie testat pe străzile din oraş. Noul mijloc de transport inovator vine din Polonia şi ar putea reduce semnificativ poluarea din marile oraşe.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 16:45

Vezi și

Pare o cursă obişnuită cu autobuzul, însă pentru braşoveni este o premieră. Pentru prima dată, pe străzile oraşului circulă un autovehicul care nu poluează deloc: autobuzul pe bază de hidrogen.

Ovidiu Borcea, reprezentant producător autobuz: Este un vehicul 100% ecologic, verde, propulsia este electrică.Are o autonomie de minim 350 de kilometri.

În plus, firma care furnizează combustibilul inovator dă asigurări că autovehiculele care îl folosesc sunt mult mai sigure decât cele pe bază de benzină sau motorină.

Alexandru Bădescu, reprezentant furnizor hidrogen: Nu este toxic, nu radiază, flacăra hidrogenului nu radiază şi atunci nu există posibilitatea de a se întinde focul, deci chiar este un element sigur.

Pe acelaşi subiect

Transport ecologic pentru Braşoveni

Iar Municipalitaea pare deja convinsă de utilitatea vehiculelor inovatoare.

Flavia Boghiu, viceprimar Brașov: Urmează în perioada următoare aşa cum spuneam definitivarea studiului de oportunitate, apoi identificarea liniilor de finanţare pentru achiziţia lor.

Marian Geman, director regie de transport: Scădem amprenta de carbon din municipiu cât mai mult, încercând să ajungem să operăm o flotă confortabilă de 180 de vehicule în viitor.

Autobuzul a fost pentru prima dată testat în ţara noastră la Cluj, dar urmează să ajungă în toate oraşele mari din ţară, inclusiv în Capitală. Preţul lui este de 700 de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Primul autobuz cu hidrogen testat în Braşov. Cât costă mijlocul de transport care nu poluează