Antena Meniu Search
x

Autorităţile vor să reducă taxele înainte de luna noiembrie

Moş Crăciun vine cu preţuri mai mici. Autorităţile promit că de Crăciun şi Anul Nou produsele vor fi deja mai ieftine

Vezi și

Moş Crăciun vine cu preţuri mai mici. Autorităţile promit că de Crăciun şi Anul Nou produsele vor fi deja mai ieftine

Iar şeful Finanţelor a anunţat deja că taxa pe valoarea adăugată se va reduce la 9 la sută pentru alimentele de bază şi la 20 de procente pentru celelalte bunuri şi servicii. Românii, obişnuiţi doar cu scumpirile, sunt sceptici sau fac haz de necaz. Reporterii Observator au făcut calculele ca să vadă cât va ajunge coşul zilnic.

Lună de lună, o familie dă pe alimente în medie 650 de lei. Pe fructe, pe legume, pe carne, brânzeturi şi pâine. Desigur, o parte din sumă merge ca TVA, la buget. Ceea ce ne promit autorităţile este că, o dată cu scăderea taxei, automat câştigăm nişte bani pe care îi putem cheltui. De câştigat, avem deja şi vom mai avea şi la benzină. Pentru că vom cheltui mai puţin pentru un plin. Acum, unul costă 270 de lei. Cu un TVA de 20% şi accize mai mici, economia ar fi de 20 de lei.

O problemă ar fi şi că măsurile propuse de Guvern par de filme de ficţiune pentru românii pe care i-am găsit azi la cumpărături. Mai ales că ieftinirile nu s-au simţit în buzunare nici după reducerea TVA la pâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile vor să reducă taxele înainte de luna noiembrie