Antena Meniu Search
x

Video "Avem şase ore de când stăm pe bagaje". Călătorii din patru trenuri, blocaţi de ore întregi în gările din Caraş-Severin

Haos pe calea ferată din România. Un cablu electric care s-a rupt noaptea trecută a paralizat complet traficul în zona Olteniei. Astfel, mai multe trenuri au rămas blocate între Severin şi Orşova, oamenii aşteptând acum fără răspun, de ore întregi pe peroane sau în vagoane.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 10:04

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că traficul feroviar între Vârciorova și Gura Văii în județul Caraș-Severin este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopții linia de contact, între stâlpii 93 și 97, scrie Mediafax.

Călătorii aşteaptă în vagoane sau pe peron

Nemulţumiţi, călătorii spun că nimeni nu îi anunţă cu privire la situaţie, dar mai ales la cât timp mai au de aşteptat până se vor pune din nou în işcare. "De şapte ore (n.r stăm). Nimeni nu a dat nicio explicaţie, e o ignoranţă toatlă, o bătaie de joc. Pur şi simplu, fără cuvinte"

Pe acelaşi subiect

Specialiștii CFR din Craiova și Timișoara au intervenit pe parcursul nopții la sistemul de alimentare cu energie electrică. Potrivit CFR „s-a reușit repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Orșova - Vîrciorova, însă pe distanța Vârciorova - Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.”

Ca urmare a intervenției din cursul nopții, patru trenuri de călători au fost oprite în stații.

„Au fost oprite trenul privat 11504 și trenul IR 79, în gara Orșova, respectiv trenul privat 11502, IR 1990 și IR 78, în Severin - astfel încât să poată fi desfășurate verificările pe întregul interval de stații, Orșova - Vărciorova - Gura Văii, unde este doar un fir de circulație (...) Precizăm faptul că, pasagerii au primit, din partea personalului feroviar din gările Orșova și Severin, apă, cafea și cornuri”, a mai anunțat CFR.

Între Vârciorova și Gura Văii, circulația trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiții normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel. Circulația se va relua după ce va fi evacuat trenul privat de marfă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » "Avem şase ore de când stăm pe bagaje". Călătorii din patru trenuri, blocaţi de ore întregi în gările din Caraş-Severin