Antena Meniu Search
x

Perle la Bac 2018, sesiunea de toamnă: "Eul liric este melancolic, meditativ". Candidații la Bac, mai preocupați de vacanță decât de examen

Bacalaureatul de toamnă a început cu zâmbete şi glume. Nu pentru că elevii ar fi învăţat. Ci pentru că au venit la examen fără griji. Deşi nu au reuşit să rezolve nici măcar primele exerciţii de la literatură, au cu totul alte planuri. Afaceri şi vacanţe pe care nu le-au încheiat.

Bacalaureatul de toamnă a început cu zâmbete şi glume. Nu pentru că elevii ar fi învăţat. Ci pentru că au venit la examen fără griji. Deşi nu au reuşit să rezolve nici măcar primele exerciţii de la literatură, au cu totul alte planuri. Afaceri şi vacanţe pe care nu le-au încheiat.

Cu muzică şi multă voie bună au sărbătorit azi candidaţii la sesiunea de Bacalaureat din toamnă. Fie că trec sau nu examenul maturităţii, tot cu zâmbetul pe buze rămân. Aceşti tineri n-au avut nicio emoţie pentru proba de limba română: 

George, candidat la examenul de Bacalaureat:

"- De ce n-aţi luat în vară? 

- Nici n-am dat.

- De ce?

- Pentru că am avut altă treabă. 

- Cu ce te ocupi?

- Vând câini. 

- Şi merge afacerea? 

Da. Iau cu 200 de lei din Bugaria şi dau aici cu 200 euro. 30, 40 de milioane pe săptâmână. 

Și de Bac mai ai nevoie daca ai afacerea asta? 

Pentru părinţi mai mult...

Si ai învăţat ceva? Eminescu ştii?

Nimic!".

La fel de bine pregatit a fost și prietenul lui, George...

"- Spune-mi niste versuri din Plumb. 

- PFFFFFFF! M-ai luat tare! 

- Şi atunci cum ai comentat?

- Am ţinut minte un eseu". 

La profilul real, candidaţii au avut de comentat o operă a lui Lucian Blaga sau George Bacovia. La uman, elevii au avut de scris despre textul poetic al lui Nichita Stănescu sau al lui Tudor Arghezi. Unii au combinat operele chiar, ca să fie siguri că sunt punctaţi măcar pe jumătate. 

"- Eul liric este melancolic, meditativ, am scris si un rand Stăteam cu flori de fum... Stam singur în coșciug. Lucian blaga este scriitor prozator.

- Ai scris din amândouă?

- Da, n-am stiut tot de la amandoi și am scris". 

La ora 10:30, mai bine de jumatate dintre candidatii de la Colegiul Viilor din Capitală au ieşit de la examen. Chiar daca nu au stiu, au asteptat să treaca timpul minim, ca să își continue vacanţa. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici anul trecut, colegii ei nu s-au descurcat prea bine. Procentul de promovare a fost de doar 28 la sută.

Iar cele mai proaste rezultatate le-au obţinut tinerii din Giurgiu şi Ilfov. În Argeş, au fost 5 licee în care niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul în prima sesiune. 

- Cât ai luat în prima sesiune?

-1.75. Și am scris atunci vreo patru pagini. Luceafarul am scris. 

Tabloul nu arată diferit nici la Cluj. Tinerii sunt cu gândul la vacanţa de vara. 

-Cu ce ganduri, ce vei face?

- Să fiu fericit şi să fie numai vara, nu stiu.  

- Peste 7, nu am avut ganduri mari, nu m-am pregatit deloc.

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului continuă mâine cu proba de Limbă maternă. Miercuri, urmează proba obligatorie la matematică sau istorie, iar joi proba la alegere a specializării. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 1 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Perle la Bac 2018, sesiunea de toamnă: "Eul liric este melancolic, meditativ". Candidații la Bac, mai preocupați de vacanță decât de examen