Antena Meniu Search
x

Bairam cu delicii turcești, celebrat în România

E sărbătoare în comunitatea turcilor din România. Timp de patru zile, musulmanii care ţin tradiţia împart dulciuri copiilor şi rudelor. Cei nevoiaşi primesc pachete care conţin carne de oaie, la mare căutare în această perioadă.

de Redactia Observator

la 12.08.2019, 01:56

Vezi și

E sărbătoare în comunitatea turcilor din România. Timp de patru zile, musulmanii care ţin tradiţia împart dulciuri copiilor şi rudelor. Cei nevoiaşi primesc pachete care conţin carne de oaie, la mare căutare în această perioadă. Cele patru zile de bairam sunt şi o ocazie pentru cei pricepuţi să reînvie vechile reţete turceşti. De rezultat se bucură din plin şi românii. 

Faimoasele dulciuri turceşti sunt la mare căutare, zilele acestea, în comunitatea musulmană din România.

Timp de patru zile, ospeţele se ţin lanţ. De la reţetele cu bivol şi capră, până la cele din carne de cămilă, imaginaţia turcilor nu are limite în bucătărie. O ştiu toţi cei care frecventează restaurantele cu specific.

La ora actuală două milioane de pelerini se află la locurile sfinte, respectiv în Meca, în Medina şi vor pleca la Medina.

Acolo, credincioşii musulmani obişnuiesc să arunce cu pietre în trei stele care simbolizează diavolul, arătând astfel că refuză răul în viaţa lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bairam cu delicii turcești, celebrat în România