Antena Meniu Search
x

Balerinul Bogdan Nicula, care s-a stins din cauza unei boli cumplite, a fost comemorat într-o sală de dans

Un artist desăvârşit şi un om de mare valoare. Aşa şi-l amintesc prietenii pe Bogdan Nicula, balerinul răpus, în vară, de scleroză laterală amiotrofică. La 6 luni de la dispariţia lui, chiar de ziua lui de naştere, colegi şi cunoscuţi s-au adunat într-o sală de balet din Bucureşti să îi cinstească memoria.

Vezi și

 Un artist desăvârşit şi un om de mare valoare. Aşa şi-l amintesc prietenii pe Bogdan Nicula, balerinul răpus, în vară, de scleroză laterală amiotrofică. La 6 luni de la dispariţia lui, chiar de ziua lui de naştere, colegi şi cunoscuţi s-au adunat într-o sală de balet din Bucureşti să îi cinstească memoria. Şi nu a fost loc de lacrimi. Cu toţii au zâmbit, aşa cum le-a cerut Bogdan de pe patul de moarte.

Printre fotografiile şi trofeele care i-au aparţinut lui Bogdan, prietenii l-au sărbătorit pe marele balerin ca şi cum ar fi încă printre ei. În ziua în care trebuia să împlinească 36 de ani, nu au uitat ce i-au promis. Că vor zâmbi, în loc să îl plângă. Că îl vor sărbători în loc să îl comemoreze.

Bogdan a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică în decembrie anul trecut. O boală necruţătoare, de tip neurologic, care afectează funcţiile vitale. Şi care a evoluat fulgerător în cazul lui. În vară, când a murit, Bogdan nu se mai putea mişca. Balerinul care, de la 10 ani trăia în paşi de dans, era paralizat.

Bogdan Nicula era absolvent al Liceului de Coregrafie din Bucureşti şi al Universităţii de Teatru şi Film I.L. Caragiale. Când a fost diagnosticat cu scleroză era în apogeul carierei şi dansa pe scena operei din Dusseldorf.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Balerinul Bogdan Nicula, care s-a stins din cauza unei boli cumplite, a fost comemorat într-o sală de dans