Antena Meniu Search
x

Barem română Bac 2018. Cum se rezolvă subiectele

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor peste 136.000 de candidaţi care au susţinut astăzi proba la română, în cadrul examenului de Bacalaureat, baremul pentru subiecte, la profilele uman şi real.

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor peste 136.000 de candidaţi care au susţinut astăzi proba la română, în cadrul examenului de Bacalaureat, baremul pentru subiecte, la profilele uman şi real.

Potrivit informaţiilor puse la la dispoziţie pentru Bacalaureat 2018, la proba scrisă la română, atât pentru profilul uman, cât şi pentru cel real, elevii au avut de rezolvat trei subiecte.

Ministerul Educaţiei anunţă că primul subiect a fost notat cu 30 de puncte, al doilea subiect cu 10 puncte şi al treilea subiect cu 30 de puncte.

Barem subiecte română Bac 2018, profil uman

Pe acelaşi subiect
Barem subiecte română Bac 2018, profil uman
Barem subiecte română Bac 2018, profil uman

Barem subiecte română Bac 2018, profil real

Barem subiecte română Bac 2018, profil real
Barem subiecte română Bac 2018, profil real

Cum se corectează subiectele la română la Bac 2018

Sunt trei elemente importante în corectarea lucrărilor scrise la Bacalaureat 2018, atât la profilul umanist, cât şi la real:

- Se punctează orice formulare/modalitate de rezolvare corectă a cerinţelor. 

- Nu se acordă fracţiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem.

- Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, candidaţii au la dispoziţie la proba scrisă la română de la Bac 2018 un timp de lucru de 3 ore pentru a rezolva subiectele. Examenul are loc pe 25 iunie, aşa cum arată calendarul la Bacalaureat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Barem română Bac 2018. Cum se rezolvă subiectele